3/30/2006

Blogguppehåll

Eftersom jag ska till fjällen på lördag morgon så kommer det att vara ett blogguppehåll här under lika lång tid.

Vi ska till Storhogna (nära Vemdalen och Klövsjö). Det lär bli soft och roligt... Egentligen var inte tanken att jag skulle dit eftersom jag har för mycket i skolan, min allergi har dock gjort att jag ändrat mig. Jag har haft riktigt jobbigt med allergin den här veckan.

Håll ut så syns vi om en vecka, då är jag mycket piggare också!Andra bloggar om: , ,

3/29/2006

Annika Sörenstam blir journalist

Eller kanske inte om man ska tro den här diskussionen. Enligt Golf Digest, som är tidningen hon ska "skriva" för får hon titeln "Playing editor".

Kontraktet innebär att Annika Sörenstam ska skriva artiklar med golfinstruktioner, men även en del feature.

- Vi har försökt få över henne i många år, men hon har haft kontrakt med Golf Magazine. Det här är ett jättelyft för tidningen, säger Tommy Jeppsson, chefredaktör på den svenska utgåvan av Golf Digest.

Golf Digest har sedan tidigare också Tiger Woods knuten till tidningen.
Ingen vill nämna hur mycket hon får betalt. Kul ändå, att Annika får vara med i golftidningar. Kanske ger det damgolfen ännu mer publicitet.

Svensk Golf har ju knutit till sig golfproffset Fredrik Jacobson som skribent eller snarare som en spelare som ger sin syn på touren och livet däromkring. Väldigt kul det också...Jag hoppas att ni inte missar den rådande majorn som Annika ska spela i helgen.
Kraft Nabisco Championship heter tävlingen och om Annika vinner i helgen så blir hon den förste i historien att vinna fyra titlar i tävlingen. Svt 24 sänder direkt på lördag och söndag.

Andra bloggar om: , ,

3/28/2006

Desperate Housewives som dataspel

Mot slutet av året släpps Desperate Housewives som dataspel. Då kommer alla kunna bli desperata hemmafruar utan att behöva riskera nåt (mer än lite tid möjligtvis).

Pc-spelet går ut på att spelaren tar rollen som en nyinflyttad hemmafru i området Wisteria Lane, där tv-serien utspelar sig. Enligt de första rapporterna kommer upplägget likna det i den extremt populära spelserien The Sims.

- Du kan välja själv hur snäll eller elak du vill vara, säger Mary Schuly, produktionschef för spelet till BBC News.
Jaja, vill folk spela ett sånt spel får de väl göra det. Inte tänker jag göra det i alla fall...Från N24...

Andra bloggar om: , ,

Coca cola kan användas som preventivmedel?Svaret:Hittat på Cocacola.se.

Andra bloggar om: , ,

Sista chansen

Idag kl. 19:30 är det sista chansen att se Musikbyråns intervju med storbandet I´m from Barcelona.

Missa inte!

Läs mer på svt.se.Andra bloggar om: , ,

3/27/2006

JAAA!

Linköping vann idag igen (de förlorade ju i lördags.. fast inte korrekt). Idag var det inget snack om saken utan de vann med 5-0 i Cloetta Center. Oerhört skönt.

En riktig revansch mot lördagens otroliga match med århundradets sämsta domarinsats. Idag dömde domarn bort ett mål som Frölunda gjorde. Rättvist!

Jättekul att vara där i alla fall. LHC-klacken White Lions hade gjort ett riktigt stort och grymt tifo i hallen. Alla sittplatser hade varsin guldgrej som de skulle vifta med (gjorde ibland med) och alla ståplatser förutom Frölunda-klacken hade röda flaggor. Riktigt snyggt och coolt.Läs mer:

Linköping HC
SVT
SVT 2

Andra bloggar om: , ,

3/26/2006

Orkar man lyssna på mer?


Här kommer andra delen i min musikföljetong. Idag handlar det om våra vanor med mp3-spelare.

De flesta har en. Den där lilla användbara saken som inte är allt för dyr och som dessutom är smidig.

Jag tänker faktiskt inte på mobiltelefonen.

Mp3-spelaren är nästan lika självklar som mobilen numer och penetrationen är nästan lika hög (om man räknar in kombinationen av de båda).

Orkar vi lyssna med våra mp3- spelare i 10 år till?

Folk (särskilt unga människor) lyssnar väldigt mycket på musik. Vissa fortsätter till och med att lyssna när de äter, skriver, sover, läser eller pratar. Tittar man på skolkorten från gymnasieskolorna idag ser man minst en på varje kort som har hörlurar i öronen.

Enligt mig kan det inte ge särskilt mycket att lyssna på musik i sin spelare när man äter. Mer än att man sliter på öronen. Musik är till för att njutas, inte för att sönderspelas 40 gånger under en dag.

Självklart kommer vår generation att fortsätta lyssna på musik, men utnyttjandet av hörlurar när vi börjar närma oss 40- årskrisen kommer antagligen vara ganska liten.

Våra öron tål inte vad som helst och att lyssna på hårdrock i hörlurar under 3-4 timmar av dygnets 24 timmar är ohälsosamt. Inget som jag skulle göra direkt...

-

Nu när jag funderat på det ännu mer. Nej man orkar inte lyssna på mer. Speciellt inte på sådana där skitar som Marc in da park. Marc in da park är inte bra.. Fast Marcus Westberg verkar gilla det, som ni kan läsa om om ni följer länken till "Marc in da park"...

Andra bloggar om: , , , ,

Dagens i-landsproblem

Min klasskompis irriterade sig på att alla de godaste godisarna var tyngst när han skulle köpa lösgodis.

Dagens i-landsproblem utan tvekan.

Andra bloggar om: , ,

3/25/2006

Skillnaden då och idag

Fosfor Gadgets har gjort riktigt grymma nu och då- bilder från data och tv-spel. Missa inte!


Ice Hockey, Nintendo, 1983
NHL 2006, XBOX, 2005

Andra bloggar om: , ,

3/24/2006

Slöja i skolan- usch nej!

Skolverket testar slöjförbud på en friskola i Umeå (från svt.se). Eller prövar snarare ett fall där skolan skickat ut ett brev där det står:

"har jag mössa och keps på mig till skolan tar jag av mig den under lektionstid".
Det står inget om slöja, men det har ändå skapats ett stort rabalder kring just slöjan. Enligt skolverkets regler "får inga elever utestängas". Är det att utestänga då?

Vi är trots allt fortfarande ett kristet land. Våran religion tillhör dock bara kyrkan, utanför kyrkan styr den oss inte i våran vardag. Muslimer säger att vi dyrkar samma gud och att de "är precis lika normala som oss". Det är lögn till stor del.

Sedan tidigare har ett beslut gällande så kallad burka, när ansiktet täcks, blivit tillåtet för skolorna att förbjuda. Då gick det beslutet igenom med argumentet att det ej går att undervisa en elev på samma sätt om man inte kan se dens ansikte.

Jag är inte rasist men invandrare måste faktiskt börja ta seden dit de kommer. Om vi skulle komma till vissa av de länder de kommer ifrån skulle vi bli tvungna att klä oss på ett visst sätt. Så är det inte här. På lektionerna får man inte ha keps, mössa eller slöja på sig. Punkt.Eftersom jag själv går i skolan ser jag vilka problem det kan medföra. Kan läraren begära att de som bär kepsar tar av sig dessa när vissa andra elever får använda slöja?

De muslimer som bär slöja i skolan förstår inte heller vad det kan medföra. För om de bär slöja ses de som speciella och normalt umgås därför inte infödda svenskar med dessa personer, mer än i undantagsfall. Alltså skapas ett umgänge gentemellan bara invandrare, vilket kan ses som dåligt. Överlag är det ett större problem. När ska invandrarna börja umgås med svenskar?

Lite tankar som kan tolkas fel. Men eftersom jag går på en skola där vi har många invandrare ser jag också hur det ser ut för unga invandrare idag.

Andra bloggar om: , , ,

3/22/2006

Vi svenskar är inte vågade vi..

När vi skickar iväg någon som Carola till Eurovision Song Contest, då är vi allt lite fega.

Men det var väl ingen nyhet?

Vi svenskar har sedan länge varit rädda för ”det onormala”, det som sticker ut och för sånt som kan verka en smula humoristiskt. Detta har vi visat öppet under lång tid nu. Förutom att vi inte skickat iväg en enda låt till ESC som inte är en helt vanlig schlager på jag vet inte hur länge så har vi inte krigat de senaste 200-300 åren. Vi är ju rädda… Så vi är neutrala trots att vi har norra Europas största armé.

Det är exakt samma rädsla som gör att föräldrar inte vill se sina barn sticka ut från mängden. För vem vill ha en punkrockare som son/dotter?

- Herregud, vad ska väninnan säga?

Likadant är det när det gäller politik. Av rädsla röstar man likadant år efter år. Och ingen vågar säga att någon politiker gjort något fel. Trots att tusen och åter tusen personer vet och tycker så.

Rädsla.

I Storbritannien vågar man sannerligen säga vad man tycker. ”Få bort Svennis” eller ”Blair ditt lilla rötägg, varför är du så dum för?” är inte allt för ovanliga kommentarer som härjar fritt i det land som faktiskt liknar vårt eget ur många synvinklar.

Vi däremot, vi vågar knappt prata med grannen.

Det är av samma anledning som fildelnings och piratkopieringsdebatten ses med så fundersamma ögon. Det är några som vågar säga vad de tycker och samtidigt faktiskt försöker göra något åt situationen. Hemska tanke, tänker Svensson svensken.

Vara tyst kan ha sina fördelar. Ingemar Stenmark gick det rätt bra för ändå (eller kanske delvis på grund av det?). Men vi måste börja prata- kommunicera.

Annars kommer vi som land fortfarande vara styrt av sossar om sex månader…

- Som vanligt.

Andra bloggar om: , , ,

Dagens låt: I´m from Barcelona

"I´m From Barcelona handlar om att cykla hela dagarna, om vattkoppor och trädkojor och om sommarnätter som aldrig tar slut"
Vissa låtar har ett glatt budskap. En del av dessa låtar (långt ifrån alla) har den känslan att låten är gjord av kärlek och framförallt glädje. Dagens låt är en sån låt man känner att den har den känslan.

I´m from Barcelona är ett tydligt exempel på en skön låt gjord av trevliga och sköna människor. ”I gonna sing a song with alla of my friends…” är en del av texten. Det märks faktiskt att det är vänner som gjort låten. Åtminstone om man ser på musikvideon (som är riktigt snygg och smart gjord..).

Ännu mer övertygad blir jag när jag surfar in på deras hemsida. Där går det bland annat att lyssna på låten (plus två andra sköna låtar). En av de färggladaste och trevligaste sidorna jag surfat på faktiskt.Andra bloggar om:, ,

3/21/2006

Moderaternas knapp-tävling

Moderaterna ska som alla andra partier dela ut knappar i valkampanjen. I år vill de sticka ut lite extra, samtidigt som det är viktigt att spara pengar (?). Därför har de utlyst en tävling på deras hemsida där alla som vill får skicka in sina egna bidrag till hur knapparna ska se ut.

Smart med tanke på att de precis bytt logga.

Om ni tycker om att jobba i Adobe Illustrator eller bara är hjälpsamt sinnade mot moderaterna hittar ni tävlingen här.


Andra bloggar om: , ,

Hon avgick idag.

Tack och lov. Laila Freivalds har suttit alldeles för länge. Efter tsunamin var hon inte värd att fortsätta. Så det så!

Läs mer på Kulturbloggen, svt eller läs Aftonbladets bloggkrönika kring avgången...


(Bilden från Sigge..)

Andra bloggar om: , ,

3/20/2006

Ice Age 2 har premiär den 31 mars

Idag fick jag ett mail från Bioklubben, SFs bioklubb där man får poäng för varje krona man lägger på SF-biograferna.

Manny, Sid och Diego är tillbaka. Istiden går mot sitt slut och alla djur gläds åt den nya världen som är ett smältande paradis av vattenparker, gejsrar och gyttjehål. Men trion upptäcker att all den smältande isen kommer svämma över deras dal och nu måste de finna ett sätt att varna alla andra och komma undan vattenmassorna.
Verkligen kul eftersom den första filmen var så bra. Och med tanke på att det var ett tag sedan den första filmen gjordes borde den här vara väldigt välgjord.

Läs mer på filmens hemsida.


Andra bloggar om: , ,

Hur man startar sitt eget land

Har du någonsin tänkt att du skulle kunna sköta landet bättre än Persson & company? Nu har du chansen. Lär dig allt från att värva medborgare till att ansöka om medlemskap i FN i den brittiska serien Hur man startar ett eget land.

I början av 2005 bestämde sig den 28-årige komikern Danny Wallace för att starta världens yngsta minination. Han utsåg sig själv till kung Danny I och utropade sin etta i östra London till en oberoende stat.

I BBC-serien Hur man startar ett eget land får vi följa Dannys kamp för att nå sitt mål. Han reser kors och tvärs över världen för att träffa politiker och prinsar och får goda råd från personer som Noam Chomsky, en kardinal i Vatikanstaten och chefen för Bank of England. (från svt.se)Serien börjar ikväll kl. 20:30 i 2an. Läs mer på svt.se eller kolla in Danny Wallace egen hemsida...

Andra bloggar om: , ,

3/19/2006

Sverige är ett okunnigt folk när det gäller musik

Sverige är ett ganska okunnigt folk när det gäller musik egentligen. Vi har inte de traditionerna som till exempel människor nere vid Medelhavet har.

Så är det inte alls menar säkert många. Vi har också sådana traditioner, titta bara på midsommar!

Jo, visst har vi några få traditioner som inbjuder till dans och musik – och fest. Men inte i den utsträckning som spanjorer och greker har, det kan jag faktiskt lova. Vi har inga ”Fiestor” eller familjemiddagar som innefattar dans och musik.

Däremot om man tittar på musikkunskaper när det gäller noter och ackord så är vi svenskar ganska duktiga. I Sverige har vi nämligen en tradition av att lära barn noter väldigt tidigt i åldrarna (nu tänker jag på musikskolan och liknande). På moderna instrument som gitarr och piano är vi i det närmaste experter på. För vem vet inte hur en klassisk sättning till ett band ser ut?

Gitarr
Gitarr+ sång
Trummor
Elbas

Men enligt mig är inte det här något speciellt. Alla tror säkert att man får sämre grundkunskaper i ämnet musik om man till exempel skulle gå i en spansk skola gentemot en svensk. De facto är dock att det inte är så. Jag har själv gått i spansk skola och där lärde man sig spela blockflöjt ända från tredjeklass och fortsatte med det i undervisningen ända till man gick ut nian. Och notkunskap blev de också riktigt duktiga på, trots att tonerna i en vanlig c- durskala kanske inte heter samma sak (de kör med do-re-mi-fa-so-la-si-do).

Det jag vill komma till är det att vi svenskar kanske måste använda musik mer, kanske lite mer i klassisk form. Allt kan inte vara hårdrock eller MTV-hitsmusik. Det finns faktiskt lite andra grunder bakom som vi kanske ska tänka på när vi lyssnar och utövar musik.

Jag har tänkt att göra en serie blogginlägg om musik och dess uppbyggnad samt ursprung. Det här är första inlägget och de andra inläggen kommer att postas efterhand. I bästa fall får det här en lång följetong att läsa och begrunda i.

Andra bloggar om: , ,

Fel låt vann...

Jag säger bara- fel låt vann.

Andra bloggar om: , ,

3/17/2006

Det är inte vintern som gör oss nere!

Folk klagar så mycket på vintern. De blir depressiva och nere samtidigt som allt känns så mörkt. Men har de tänkt till egentligen?

Självklart är det mörkare på vintern, det är ju längre nätter. Men de som fortfarande klagar (i mars) på att det är så mörkt och att våren måste komma med ljuset, ni kan vara tysta tycker jag. För om snön skulle försvinna skulle trädgårdarna se sådär jättetråkiga och döda ut och samtidigt skulle det bli mycket mörkare eftersom vi inte har någon snö som kan lysa upp vår tillvaro.

I fjällen är det alltid så underbart som vi har haft det i år med mycket snö och ljusare tillvaro. Bästa sättet att få en fin solbränna är inte att åka söderut- åk norrut och upplev ljuset och snön istället.

Snölandskap och vintern måste vara det vackraste som finns. Sommaren är härlig på grund av att man är ledig och att man är så fri. Men vackraste årstiden är inte sommaren. Det är vintern.


Andra bloggar om:, .

3/16/2006

Är det inte sjukt?

Bensinpriserna ligger uppemot 12 kronor litern- igen. För två veckor sen kunde man få en liter bensin för 10,20 kronor, åtminstone. Men varför är det så här då?

Jo, staten och Göran tar nämligen 60-70 % av bensinpriset till statskassan. Jag menar inte att det är dåligt med pengar i statskassan. Men skulle inte hela Sveriges befolkning vara ganska mycket rikare om man bara hade en krona i skatt istället eftersom priset isåfall skulle ligga på 5-6 kr.

Lite billigare blir det i alla fall om du tittar in till den här sidan...

Andra bloggar om:,

Streets of love

Jag tänker börja göra som Kulturbloggen och skriva dagens låt som ett eget inlägg då det ger mer och mina tankar och känslor för låten blir framhävda på ett annat sätt.

Dagens låt är ”Streets of love” av Rolling Stones på deras senaste album A Bigger Bang. När jag sitter och pluggar på datorn brukar jag oftast lyssna på musik samtidigt. Sen jag flyttade upp en dator på rummet har jag lyssnar väldigt mycket på musik faktiskt. På datorn har jag väldigt mycket musik, mer än 6000 låtar är min gissning. Då glömmer man ofta bort många låtar. A Bigger Bang skaffade jag mig (jag tänker inte säga hur..) efter att jag legat på sjukhuset i oktober och opererat mig. Under min sjukhusvistelse såg jag en del på ZTV och då tittade jag bland annat på videon till ”Streets of love” och jag blev fängslad direkt. Sen dess har jag inte lyssnat på den speciellt många gånger men nu när jag hittade den i en gammal spelningslista så måste jag ju lägga till den i mp3n.

För den är riktigt bra. Jag är avundsjuk på min kompis som ska på Stoneskonserten i Göteborg i sommar..

Andra bloggar om:,,

3/13/2006

Elefanter och älgar...


Ibland fattar jag inte hur vissa orkar. Någon har orkat göra sig själv, tillsammans med enkla hjälpmedel som nylonstrumpor och badmintonrackfodral till en varelse som ska likna olika djur. Som till exempel älg eller elefant.

Konstigt- Ja
Onödigt -Ja
Roligt - Ja

Gneborg.org

Andra bloggar om:,,

3/12/2006

Slipsknutarskola


Manolo.se har gjort en suverän slips-knutar skola. Man kan både lära sig Windsor-knut och halvWindsor-knut, dessutom kan man lära sig att knyta en fluga.

Användbart till tusen. Nu kanske till och med jag lär mig att knyta slips ordentligt...
Andra bloggar om: ,,

Två nötcreme och en moviebox

Jag har läst boken "Två nötcreme och en moviebox- hisnande generaliseringar om vår uppväxt i DDR- Sverige", som är skriven av Filip Hammar och Fredrik Wkingsson. Därför tänkte jag skriva en liten recension eller vad man ska kalla det...

Ni som inte läst boken undrar säkert vad de menar med "DDR- Sverige". Detta förklaras bäst med författarnas egna beskrivningar:

Enkelt uttryckt är Sverige "det gamla Sverige". Ett förstatligat Sverige. Ett Sverige utan riksbögar och utan Lunarstorm. (...)

DDR-Sverige= moviebox
Dagens Sverige= Inspelningsbar DVD
För att göra en lång historia något kortare handlar boken om hur 70-talisterna upplevde sin uppväxt. Eller åtminstone författarnas syns på sin uppväxt som 70-talister... Det är alltså inte en bok om 50-60 talisternas uppväxt (som Jonas Gardells böcker..) eller 80-90 talisternas uppväxt i Lunarstorm Sverige. En bok om mitten av 70-talet till år 1993.

Humor i tankeväckande form skulle jag vilja kalla boken, som handlar om den tiden precis för min egen uppväxt. Minnen, funderingar och humor i perfekt blandning.

Boken är skriven på ett roligt sätt och de använder många listor och egna berättelser som kommer emellan den vanliga texten rätt som det är. Och jag måste säga att de verkligen är ena hejare på att skriva rubriker till kapitlena. Klart man blir sugen på att läsa vidare när rubriker som dessa förekommer:

-Det måste ha varit kåt stämning på föräldramötena


-Håret! Huden! Musklerna!


-Falskleg, Happy hour & krossade förhoppningar
(Ytterligare ett bevis till att sex och nakna kroppar alltid lockar det största intresset...)

För att inte missa det suveräna sista kapitlet i boken:

-Hur Jack Killian och Gunde Svan tog kål på våra efterföljare

Som ni märker gillar jag boken. Alla har vi olika humor, men den här humorn passar helt klart mig. Det man ska tänka på är det att den är skriven av två killar. Boken skildrar inte direkt 70-talisternas kvinnliga delar. Dessutom kommer killarna från två småstäder. Mycket av ironin och sarkasmen kanske inte klingar i tjejers öron och till viss del inte heller i storstadsbögens öron (ursäkta uttrycket..).

Skitsamma, de flesta får ut något av boken. Så läs och njut.

Boken finns till bra pris (och dessutom med nya förord av en viss person..) hos Bokus.

Andra bloggar om: , ,

3/11/2006

Kjellman bäst hittils i festivalen!

Björn Kjellman är inte direkt okunnig om melodifestivalen och Eurovision Song Contest. Han kan rent ut sagt ALLT om det.

Och så ikväll var han med.

Han hade bästa låten.

Jag hoppas att han får åka till Grekland faktiskt. Dels är han en skön kille, dels är hans låt VÄLDIGT bra.

Förstå att det vore kul när de ska presentera Sveriges bidrag i ESC:

"Och för Sverige tävlar i år en kille som kan mer än arrangörerna om tävlingen. En som kan allt om alla bidrag från alla år."

Andra bloggar om:
,.

3/09/2006

Tre grova korn+ vetemjöl= ”grovt korvbröd”

Nu finns något nytt i butikerna!

Grovt korvbröd!

Bara det att… Det är mindre grovt än en vanlig rasker- skiva. Ett vanligt korvbröd med några fullkorn i så är saken biff!

Gott smakade det i alla fall. Lite skillnad mot vanligt korvbröd är det.

Sen om priset överväger fördelarna?

- möjligtvis om päronen betalar..

Andra bloggar om: , , .

3/08/2006

”Ojämlikt 2006”

Idag är det internationella kvinnodagen och dagen till ära har Östgöta Correspondenten (Corren) hela förstasidan fylld av rubriken ”Ojämlikt 2006” och två bilder där det står killar från EL-programmet på gymnasiet på ena bilden och tjejer från omvårdnadsprogrammet på den andra. Två linjer där det nästan uteslutande är endast personer från det ena könet som läser på respektive linje.

Och det är väl inte svårt att tänka ut vilken av linjerna som är man- dominant respektive kvinnlig?

Så långt är det inget konstigt. Killar gillar att hålla på med teknik och el och tjejer gillar att pyssla om andra människor, det är så vi är skapta. Det som däremot kan vara lite ojämlikt är det att killarna på el-programmet räknar med en ingångslön på 25 000 direkt efter gymnasiet. Tjejerna på omvårdnadsprogrammet räknar med 17 000 i ingångslön.

Så långt kan även jag tycka att det är ojämlikt. Men jag kan även förstå att det blivit ett sådant gap mellan dessa två yrken. Elektriker jobbar ofta för privata företag, eller har egna och har därigenom mycket lättare att få högre lön. Sköterskor (undersköterskor i det här fallet) däremot jobbar nästan uteslutande inom den statligt finansierade vården och har därigenom därför svårare att förhandla sig till en bättre lön. Det finns också väldigt många fler sköterskor än elektriker. Nischade yrken ger högre lön, om det finns marknad för de.

Och ärligt talat visste nog de som valde omvårdnadsprogrammet att lönen inte skulle vara den bästa…

Något som däremot gör mig lite irriterad är det att Patricia Bergman (ordförande i RFSL Linköping) påstår att ”Det pågår ett ständigt förtryck av kvinnor” och att ”alla kvinnor skapar strategier för att klara av situationer där samhällets förtryck av kvinnor blir tydligt”. Det är så typiskt att det är en lesbisk, korthårig, extrem feminist som uttalar sig om hur uselt samhället är för kvinnor.

Ärligt talat, kvinnor har det inte mycket sämre än män. Och är det verkligen mannen som normalt styr familjen? Troligtvis inte idag. Snarare tvärtom.

Att det råder ett ständigt kvinnoförtryck är något jag inte riktigt håller med om. Kvinnor är kanske de som ofta råkar illa ut, men om man verkligen tänker efter händer det nog lika ofta för män.

Men männen får inte göra sin röst hörd och klaga. Det kan ju verka svagt.

Däremot håller jag med henne (och många fler om) att det är få kvinnor som får sin röst hörd. Mycket skulle vara till det bättre om även kvinnor fick bestämma fler saker (till exempel hur stadsnät läggs, hur ett bostadsområde ska vara eller ett företags strategi).

De som får mest respekt och som har lättast att bli höga chefer är långa män med kort hår och som pratar tydligt.

Det är sant.

Långa personer har, och i synnerhet män, enklast att få högre befattningar inom ett företag. Sen att den där korta väldigt flitiga och duktiga tjejen egentligen är bättre meriterad tänker ingen på.

Vi korta har det inte lätt, även om vi är killar…

3/07/2006

Guldbloggsutdelning!

Kulturbloggen delade ut Guldbloggar till välförtjänade bloggar igår. Här hittar du alla som vunnit en Guldblogg. Ingen till mig i år, men jag kommer starkt inför nästa år ;)..

Så till nåt helt annat.. Från och med 2007 måste man ha "båtkörkort", dessutom skapas ett båtregister. Ett sätt att få in mer skatt helt enkelt...

Tråkigt. Men sant.

Dagens låt: "Jazzgossen" av Magnus Uggla (ursprunligen Karl Gerhard)..

3/05/2006

Musik gör skillnad

Svt:s dramaserie "Lite som du" har säsongspremiär ikväll. Den håller faktiskt på just nu, ser parallellt medan jag bloggar. Lite som du är egentligen en ganska sjuk serie med humor och bra skådespelare, men är väldigt svår att förstå.

Vad är det som gör att det är så många som tittar då?

Jo, musiken. Slutvinjetten har en oerhört bra låt som passar perfekt (efter vartenda avsnitt sätter den sig på huvudet "lite som du.. nahaha". Även under själva programmet lägger de in musik där det passar och det är alltid bra musik.

En serie som många serier borde ta efter.En medveten satsning på musik i en tv-serie lönar sig tillslut. Det kan jag nästan lova..

Dagens låt: "Lite som du.."

3/04/2006

Klassikern tillbaka!

Imorgon är det Sveriges mesta klassiker- Vasaloppet. 15000 åkare ska åka försöka ta sig runt de nio milen mellan Sälen och Mora. Det som är nytt för i år är att Vasaloppet ingår i elitåkarnas världscup. Inte lite synd faktiskt, eftersom det inte blir riktigt samma känsla som om det inte skulle varit det.

Inte minst gör det att de svenska åkarna får det svårare i konkurrensen. Eller gör det att fler svenskar får sina genombrott?För mig är dock Vasaloppet något speciellt. Något klassiskt och roligt. För annars skulle jag nog inte spika mig varje år framför tv:n, trots att man måste gå upp sju på en helg.. Det är alltid intressant att följa loppet, i år blir det ännu roligare eftersom jag idag (på min födelsedag!..) fick längdskidor.

Så efter Vasaloppet imorrn blir det att åka ett par kilometer längdskidor själv. Kan något annat än ett Vasalopp vara en bättre ambitionshöjare?

Nej, nu är det bara att vänta till start och hoppas på en svensk seger. Marit Björgen vann ju världscupvasan idag lördag.

Dagens låt: "We are all the winners" av Nick Borgen, för i Vasaloppet är nog alla faktiskt vinnare på något sätt...

3/02/2006

Hur mycket har du bajsat genom åren?

Jag är något av en älskare av ordet bajs. Skit känns inte lika grymt. Det är bland annat därför min andra blogg har adressen http://bajsbrun.wordpress.com och så heter den "Fyra nyanser av brunt". Vilket sammanträffande!
Brunt är snyggt och fräscht.

I alla fall. För ett tag sen hittade jag en sida där man får fylla i födelseår, månad och dag och så räknar de ut hur många dagar man levt sammanlagt och hur mycket man bajsat.

Jag har:
Levt i 7303 dagar och bajsat omkring 838 kg.

Självklart är adressen till sidan ringmuskel.se...Dagens låt: "Vart tar alla vackra flickor vägen" av Magnus Uggla (från början av Karl Gerhard)..