7/30/2007

Världens starkaste varumärke..

BusinessWeek har listat världens starkaste varumärken. Jahej. Nog för att det endast är starka varumärken på listan - men visst syns det att listan är skriven av amerikaner?

DN.se har också en artikel om listan idag.

Etiketter: , , , , , ,

7/27/2007

Svenskar är älskade i Sunny Beach

Idag är det ännu en artikel om det mest diskuterade men också det populäraste resmålet i procentuell ökning, Bulgarien och Sunny Beach. Det handlar om hur Bulgarerna ser på svenska turister i Sunny Beach.

"Idioter".
"Skötsamma".

Många olika svar. Självfallet är vi inte så farliga men fler och fler ungdomar åker till Sunny Beach. För att festa. Klart att det blir hårt med billig alkohol, fler nattklubbar än besökare och svenskar som åker dit enkom för att festa...

P.S. Berättade jag att jag gjorde en ny sajt när jag var på Åland med familjen? Jodå, en Ålandsguiden blev det med både information om Eckerö, Mariehamn och allt vad Åland har att erbjuda. D.S.

Etiketter: , , , , , , , ,

Harry Potters sista bok redan översatt till spanska

Harry Potter and the Deathly Hallows kom ut tidigare i juli på engelska. Hysteri rådde och boken spreds via The Pirate Bay flera dagar före boken officiellt började säljas i butikerna.

De andra Harry Potter-böckerna har också blivit översatta av fans. Jag skrev redan 2005 om de tyska fansen som översatt Harry Potter och halvblodsprinsen på endast 48 timmar! Med internet behöver inte allt ta så lång tid, en samling personer kan komplettera varandra och översätta en bok på väldigt kort tid.

Nu har i alla fall den sista boken översatts till spanska av fans. Den Spanska inofficiella översättningen finns bland annat i bloggform, där varje inlägg är ett kapitel, och för nedladdning på olika fildelningssajter som The Pirate Bay.

Via TechCrunch

Etiketter: , , , , , ,

7/26/2007

Bulgarien och Sunny Beach funderingar

Det har varit mycket snack om Bulgarien och dess populära turistort Sunny Beach som ligger precis vid Nessebar. I morse kom uppgifter om att Bulgarien har den varmaste sommaren på 120 år och nu på eftermiddagen har den svenska regeringen kritiserat Bulgarien för att det är så osäkert i Sunny Beach. Alla misshandlingar, dödsfall och nyheter har gett resultat.

Och ärligt talat. Hela Sunny Beach är styrt av maffian, jag har själv varit där. Stora Mercedes glider in på strandpromenaden lite nu och då - och några poliser ser man inte.

Trots det avbokar inte många sin resa till Bulgarien och Sunny Beach. Varför? Jo Bulgarien är ett av de mest aktuella, populäraste och bästa resmålen att åka till just nu. Bulgarienguiden har mer information om det och även om man självklart måste hålla ögonen öppna och ta det relativt lugnt med spriten så blir en vecka i Bulgarien faktiskt otroligt rolig för det mesta.

Sedan kan man också fråga sig vilka det är som åker dit. 90% är under 30 år, troligtvis, och de är ute efter att festa - och kanske sola. Sola lär de dessutom få göra, i överflöd, med en temperatur kring 45 grader om dagarna!


Bildcred: bamich

Läs mer:
Bulgarienguiden
Dagens Nyheter: "Varmaste sommaren..."
Dagens Nyheter: "Ny svensk kritik mot Bulgarien.."

Etiketter: , , , , , ,

7/13/2007

Tylösand, here we come!

Så bär det av till Tylösand nu helgen. En hel vecka av fest, stohej och chill med kompisasarna.

Back om en vecka, eller två.


Bildcred: Anna

Etiketter: , , , ,

7/11/2007

SMS lån eller annat snabblån?

SMS lån och andra typer av snabblån kan både vara oerhört bra och smidiga men också en stor risk. Jag har läst på en del om olika sorters lån senaste tiden och speciellt om så kallade snabblån, de flesta i form av det som kallas SMS lån.

Fördelar med SMS lån
Fördelar är att det går oerhört snabbt att få ett lån, samtidigt som det är betydligt smidigare än att behöva gå till en bank och sitta i kö för att få ett banklån. Behöver man inte låna jättestora belopp känns det dumt att behöva låna det i form av ett traditionellt banklån, då är SMS lån ett väldigt smidigt alternativ. Ska man låna små summor och vill ha det snabbt är snabblån med ett SMS lån det smidigaste alternativet - men det finns fällor och nackdelar.

Nackdelar med SMS lån
Den klassiska nackdelen är självfallet att det blir väldigt hög ränta på ett SMS lån. Även om summorna inte är gigantiska, avtalet känns bra så här räntan på ett SMS lån väldigt hög gentemot den som man får på banken. Det finns dock fler nackdelar med SMS lån. En mer social och samhällsinriktad nackdel är att SMS lån och snabblån gör det betydligt enklare för missbrukare av olika slag att försätta sig i än större skulder. Spelmissbrukare inte minst vill ofta låna pengar och ofta då genom snabblån. SMS lån gör språnget betydligt lättare, vilket är farligt. En nackdel som också handlar om själva sättet att långa pengar är de höga avgifterna vid ett SMS lån. Ofta är grundavgiften på över 500 kronor och sedan hög ränta på det gör att ett lån på 10 000 helt plötsligt blir ett lån på 13 000.

Det går att summera hela låna pengar genom SMS lån och snabblån genom att bara tipsa om att vara försiktiga. Låna inte pengar i onödan och inte för många SMS lån, då är det bättre med ett riktigt banklån än med ett simpelt mobillån.

Läs mer hos pengasmart.se om att låna pengar.

Etiketter: , , , , ,

7/10/2007

Trivsel skapas av bra ledarskap, inte av hög lön


Finns väldigt hög sanningsgrad bland kommentarerna i den här artikeln. "Viktigast för trivseln är annars chefen, inte lönen.".

Det pratas om att ungdomar som kommer ut i arbetslivet har väldigt höga krav på arbetsmiljö och sina chefer. De vill helt enkelt trivas. Trivs gör man med en bra gemenskap bland arbetskamraterna, trivsam och kreativ arbetsmiljö samt ledarskap av chefer som låter sina arbetare vara kreativa men ändå produktiva.

I skolan uppnås för det mesta en av dessa tre viktiga saker (gemenskap, arbetsmiljö och ledarskap) - gemenskap. I vissa situationer även en hyfsad arbetsmiljö och ett hyfsat ledarskap. Detta har att göra med de högre kraven när ungdomar kommer ut i arbetslivet. De har nämligen, inofficiellt, blivit lovade ett roligt jobb redan i skolåldern. Nog för att folk varnar om att "det är bara jobbigt att jobba" så ser de också sanningen på unga, drivna företag á la Google som inspirerar folk att inte bara jobba utan även att leva.

Det finns två saker att lära av detta till att börja med. Ett: det är inte fel att vilja trivas med det man gör. Låt folk trivas, även på sitt jobb. Annars kommer de göra revolution och se till att de trivs i ett eget företag, vilket i och försig kan vara väldigt positivt ur samhällssynpunkt. Två: ledarskap för en chef bygger på att man skapar trivsamhet omkring sig. Hårda militärtypen fungerar inte längre, det är snäll och positiv man ska vara.

Sprid glädje, var positiva och se till att kreativiteten är total. Då har du lyckats som ledare.

Etiketter: , , , , ,

Sommarjobb i Norge?

För tillfället är det många av mina vänner som inte har sommarjobb men aktivt söker jobb. De flesta av dessa är i 20-årsåldern och har alltså inte hittat sommarjobb medan de som både är yngre och har mindre erfarenhet har gjort det. Varför det är så kan man verkligen fråga sig - men det många av dessa 20-åringar som inte har jobb tänker sig är att söka jobb i Norge istället. Inte så dum idé direkt, Norge är fyllt av lediga jobb!

Jag har några väl valda tips till de som tänkt söka sommarjobb eller säsongsjobb i Norge:
  1. Hitta bostad före. Visst, det finns säkert boende, men se till att ha fixat lägenhet innan ni åker dit.
  2. Åk i gäng. Det är roligare om man är fler, åk dit ett helt gäng eller i alla fall ett par stycken och sök jobb tillsammans. Dessutom blir hyran lägre per person räknat då också.
  3. Kröka inte. Det är inte särskilt smart att dricka i Norge, det är riktigt dyrt. Spara de pengarna och ha en diger kassa att resa eller göra något roligt för i Sverige istället!
Vanliga jobb i Norge är rensa fisk, jobb på oljeplattform och som sjuksköterska/undersköterska. Vad det än är man jobbar med i Norge så får man bättre än motsvarande position i Sverige, vilket självfallet är väldigt bra. Jobb i Norge ger bra betalt, plus att det nästan alltid finns jobb.

Här finns en bra sida om sommarjobb i Norge.

Etiketter: , , , , , ,

7/06/2007

Peter Jihde ska leda 2007 års Idol

Peter Jihde är en väldigt bra sportjournalist. Lite lagom snäll, rolig och charmig för att liva upp tillvaron i sportvärlden. När han nu senast hade programmet "Hos Jihde" blev det inte så bra som man kanske skulle velat. Lite väl segt faktiskt, i sport finns farten och nyheterna men när han själv ska intervjua en kulturpersonlighet blev resultatet aningen segt program. Inte dåligt - men inte heller bra.

... Och nu har han gått till tv4, som tidigare endast haft en bra sportjournalist i Peppe Eng. Verkar dock inte som att han gick dit för tv4-sportens skull enbart - nu ska han tydligen hålla i Idol också. Hmpf! Roligare personligheter hade man nog kunnat hitta. Lasse Anrell, kanske?

Etiketter: , , , ,

Ullared och Gekås är..

Hmpf, en aning snurrigt att Gekås i Ullared är Sveriges populäraste resmål. Ett stort varuhus med billiga kläder, prylar och Sveriges största kundvagnar är Sveriges populäraste resmål och har därmed gått om Liseberg. Jahej. Vi har verkligen många bra platser att besöka i vårt avlånga land.

Ett billigt varuhus och en nöjespark, som båda är byggda platser, är det vi har att visa upp och besöka. Gustav Vasa skulle vrida sig i graven.

Läs mer hos Travelaid.

Etiketter: , , , , , , , ,

7/03/2007

Alice Timander död
















En klassiker. En riktig klassiker har dött. Alice Timander, den eviga ungdomens och kändisskapets drottning, dog inatt.

Synd, vi behöver fler kända personer som inte bara är kända för ingenting - utan också sköter sitt kändisskap med bravur. Någon man faktiskt kan se upp till, inte bara vara avundsjuk på.

Svd.se
, Dn.se och Svt.se.

Etiketter: , , ,