7/11/2007

SMS lån eller annat snabblån?

SMS lån och andra typer av snabblån kan både vara oerhört bra och smidiga men också en stor risk. Jag har läst på en del om olika sorters lån senaste tiden och speciellt om så kallade snabblån, de flesta i form av det som kallas SMS lån.

Fördelar med SMS lån
Fördelar är att det går oerhört snabbt att få ett lån, samtidigt som det är betydligt smidigare än att behöva gå till en bank och sitta i kö för att få ett banklån. Behöver man inte låna jättestora belopp känns det dumt att behöva låna det i form av ett traditionellt banklån, då är SMS lån ett väldigt smidigt alternativ. Ska man låna små summor och vill ha det snabbt är snabblån med ett SMS lån det smidigaste alternativet - men det finns fällor och nackdelar.

Nackdelar med SMS lån
Den klassiska nackdelen är självfallet att det blir väldigt hög ränta på ett SMS lån. Även om summorna inte är gigantiska, avtalet känns bra så här räntan på ett SMS lån väldigt hög gentemot den som man får på banken. Det finns dock fler nackdelar med SMS lån. En mer social och samhällsinriktad nackdel är att SMS lån och snabblån gör det betydligt enklare för missbrukare av olika slag att försätta sig i än större skulder. Spelmissbrukare inte minst vill ofta låna pengar och ofta då genom snabblån. SMS lån gör språnget betydligt lättare, vilket är farligt. En nackdel som också handlar om själva sättet att långa pengar är de höga avgifterna vid ett SMS lån. Ofta är grundavgiften på över 500 kronor och sedan hög ränta på det gör att ett lån på 10 000 helt plötsligt blir ett lån på 13 000.

Det går att summera hela låna pengar genom SMS lån och snabblån genom att bara tipsa om att vara försiktiga. Låna inte pengar i onödan och inte för många SMS lån, då är det bättre med ett riktigt banklån än med ett simpelt mobillån.

Läs mer hos pengasmart.se om att låna pengar.

Etiketter: , , , , ,

2 Comments:

Blogger Alvas Pappa! said...

lite konstigt sätt att hantera en så pass svår fråga. visst det kan anses finnas fördelar men nackdelarna måste överväga så oerhört och konsekvenserna så vansinnigt illa att det knappt går att tala om en balans som du verkar göra.

10/28/2007  
Anonymous Partikel.se - Lån och krediter said...

Hos partikel.se får du hjälp med smslån och snabblån, vilket kan vara svårt ibland. www.partikel.se

8/01/2008  

Skicka en kommentar

<< Home

Beastwear.se