7/10/2007

Trivsel skapas av bra ledarskap, inte av hög lön


Finns väldigt hög sanningsgrad bland kommentarerna i den här artikeln. "Viktigast för trivseln är annars chefen, inte lönen.".

Det pratas om att ungdomar som kommer ut i arbetslivet har väldigt höga krav på arbetsmiljö och sina chefer. De vill helt enkelt trivas. Trivs gör man med en bra gemenskap bland arbetskamraterna, trivsam och kreativ arbetsmiljö samt ledarskap av chefer som låter sina arbetare vara kreativa men ändå produktiva.

I skolan uppnås för det mesta en av dessa tre viktiga saker (gemenskap, arbetsmiljö och ledarskap) - gemenskap. I vissa situationer även en hyfsad arbetsmiljö och ett hyfsat ledarskap. Detta har att göra med de högre kraven när ungdomar kommer ut i arbetslivet. De har nämligen, inofficiellt, blivit lovade ett roligt jobb redan i skolåldern. Nog för att folk varnar om att "det är bara jobbigt att jobba" så ser de också sanningen på unga, drivna företag á la Google som inspirerar folk att inte bara jobba utan även att leva.

Det finns två saker att lära av detta till att börja med. Ett: det är inte fel att vilja trivas med det man gör. Låt folk trivas, även på sitt jobb. Annars kommer de göra revolution och se till att de trivs i ett eget företag, vilket i och försig kan vara väldigt positivt ur samhällssynpunkt. Två: ledarskap för en chef bygger på att man skapar trivsamhet omkring sig. Hårda militärtypen fungerar inte längre, det är snäll och positiv man ska vara.

Sprid glädje, var positiva och se till att kreativiteten är total. Då har du lyckats som ledare.

Etiketter: , , , , ,

Beastwear.se