7/10/2007

Sommarjobb i Norge?

För tillfället är det många av mina vänner som inte har sommarjobb men aktivt söker jobb. De flesta av dessa är i 20-årsåldern och har alltså inte hittat sommarjobb medan de som både är yngre och har mindre erfarenhet har gjort det. Varför det är så kan man verkligen fråga sig - men det många av dessa 20-åringar som inte har jobb tänker sig är att söka jobb i Norge istället. Inte så dum idé direkt, Norge är fyllt av lediga jobb!

Jag har några väl valda tips till de som tänkt söka sommarjobb eller säsongsjobb i Norge:
  1. Hitta bostad före. Visst, det finns säkert boende, men se till att ha fixat lägenhet innan ni åker dit.
  2. Åk i gäng. Det är roligare om man är fler, åk dit ett helt gäng eller i alla fall ett par stycken och sök jobb tillsammans. Dessutom blir hyran lägre per person räknat då också.
  3. Kröka inte. Det är inte särskilt smart att dricka i Norge, det är riktigt dyrt. Spara de pengarna och ha en diger kassa att resa eller göra något roligt för i Sverige istället!
Vanliga jobb i Norge är rensa fisk, jobb på oljeplattform och som sjuksköterska/undersköterska. Vad det än är man jobbar med i Norge så får man bättre än motsvarande position i Sverige, vilket självfallet är väldigt bra. Jobb i Norge ger bra betalt, plus att det nästan alltid finns jobb.

Här finns en bra sida om sommarjobb i Norge.

Etiketter: , , , , , ,

Beastwear.se