2/28/2006

Bloggar ser bajs ut i Internet Explorer

Jag märkte det runt jul. Trodde att det enbart var på min dator, men nej. Bloggar är inte optimerade för världens mest använda webbläsare, Internet Explorer. Med vissa versioner verkar det fungera men inte med den jag har på min dator.

Helt klart börjar sidor bli optimerade för Firefox istället för Explorer, det bästa hade varit om det fungerat likadant på båda men så lär det väl inte bli på ett bra tag. Både min it-blogg och den här bloggen ser verkligen inte roliga ut i Explorer. I Firefox däremot fungerar sidorna perfekt och ser jättebra ut.

Framförallt är det högerspalten med länkar och arkivet som inte fungerar. De hamnar längst ned på sidan, EFTER alla inlägg. Ser väldigt skumt ut. Dessutom exakt samma problem på båda bloggarna.

Är det kanske därför Fyra nyanser av brunt inte verkar ha någon pagerank? Google verkar ha svårt att visa pageranken för sidan trots att jag får många besökare där och jag har många inlägg väldigt högt upp i sökmotorn. En gång har jag sett vilken pagerank sida har, som då var 4. Men det är en enda gång sedan oktober…

Hoppas alla börjar använda riktiga webbläsare som Firefox istället för Explorer. Då skulle alla bloggar kunna se bra ut som vanligt!

2/27/2006

Ett bedårande barn av sin tid

Det är få som kan skriva låttexter på svenska lika bra som Magnus Uggla. Uggla kan man nästan säga för vidare arvet från stora svenska språkmästare som Carl Michael Bellman och Karl Gerhard. Tidigare har Uggla hyllat Bellman bland annat genom hans låt ”Varning på stan enligt Bellman” som är ett riktigt mästerverk enligt mig. Nu har han dessutom uppfyllt en dröm genom att spela in en CD där han sjunger Karl Gerhard.

Det är ingen umpa dumpa disco- rock på rockugglans gamla manér. ”Ett bedårande barn av sin tid” är inget mindre än en hyllning till Karl Gerhard från Uggla. Och visst gör Uggla det bra. Revykungen själv hade säkerligen varit rörd över skivan.

Låtarna görs sig nog egentligen bäst på sin ursprungliga plats, i någon av Karl Gerhards revyer. Alla låtar skulle göra succé live, med lite skådespel också. Men nu är det enbart en CD och den är helt klart bra. Även om den nog inte tilltalar stora delar av Ugglas vanliga publik. Lyssna på en av låtarna innan ni köper CDn är mitt tips…

Men gillar man och kanske framförallt förstår ironin i texterna är skivan riktigt bra.

Just det där med att förstå är ganska viktigt. Har man inte så bra kunskap i ämnena musik och historia är nog skivan ganska svår att förstå. Självklart är den bra ändå, men vissa låtar kräver en viss förkunskap.

Skivan rekommenderas varmt, men jag skriver som de gör på vissa filmer på biograferna.

OBS: Skivan rekommenderas från 15 år.

2/26/2006

Vi vann!







Vi vann OS guld i Hockey!

Helt otroligt. Jag såg hela finalen och den var hårresande och OTROLIGT spännande. Det är bara att buga och tacka de härliga kronorna för en riktigt bra gjord turnering. Samtidigt lite tråkigt för Finland att ha vunnit alla sina matcher under hela OS, förutom den sista...

Då ser man tillbaka på ett väldigt roligt OS och konstaterar att det bara är fem nationer som har kammat hem fler medaljer. Vi är otroligt bra, det är bara att förstå! Full satsning nu mot nästa OS, då ska vi både vinns femmilen och så ska Anja vinna lite fler medaljer.

Vi är bäst.

2/25/2006

Ugglas nya ute nu!

Den 22 februari släpptes Magnus Ugglas nya cd "Ett bedårande barn av sin tid" där Magnus tolkar Karl Gerhard på sitt alldeles eget lilla vis. Det är inte en cd med massor pop hits i vanlig ordning utan det här är en cd med lite djupare låtar med tanke bakom. Som extra grädde på nosen har han också gett en intressant intervju till SvD..

Och så JAAA!
Ännu ett guld till Sverige i OS. Anna Carin Olofsson missade bara ett ynka skott i masstart över 12,5 kilometer och vann guld. Hurra! Läs mer på svt.se..

Nu har vi hela 6 guld. Ska det bli ett till imorgon? Och kanske en medalj på femmilen också?

Tänk vad våran OS trupp har åstadkommit. Kul så det sprakar om det!

OS är underhållning!

Vilket OS vi håller på och upplever! Inte nog med att vi haft en bra bevakning av media med roliga personligheter som Rippe och Wikegård, vi har producerat i medaljer också. Faktiskt så bra att vi slår många stornationer inom vintersport som Frankrike och Norge.

Fatta vi är i OS- FINAL!
Och dessutom mot Finland! Klassikern är ett faktum och de kommer bli jätteroligt på söndag. Vilket spel båda lagen har åstadkommit under OS!



Förstå våra medaljörer är historiska!
Det är bara att förstå att alla våra medaljörer: Skidåkare som Curlingtjejer och hockeydamer som herrar. Alla är historiska och sådan underhållning vi fått!



Vinter OS är någonting alldeles speciellt. Det är mycket roligare än Sommar OS och OS-andan infinner sig verkligen under vintern.

Så för alla oss som får uppleva dessa fantastiska bragder är det bara att jubla. Nästa generation kanske aldrig får uppleva denna fantastiska känsla, om nu inte växthuseffekten avtar drastiskt...

Dagens låt: "Hearts on fire"av Hammerfall och Curlingtjejerna i lag Annete Norberg. Vilken härlig låt och vilka härliga tjejer. Curling är rock and roll!

Och här hittar du låten samt videon!

2/22/2006

OS-facklan till salu...

Åreta OS-fackla auktioneras nu ut på Ebay, aktuella budet just nu är på 13 550 euro.. Den säljs till förmån för barnsjukhuset i Genoa.

Facklan är designad enligt olympiska kommitténs stenhårda krav. Facklan måste klara regn, snö och en vindhastighet upp till 120 kilometer i timmen. Flamman får aldrig bli högre än tio centimeter och måste brinna i 15 minuter.

Det som är lite speciellt är det att de fem sista löparna har signerat den, alltså Alberto Tomba, italienska stafettlaget från Lillehammer, Piero Gros, Deborah Compagnoni och Stefania Belmondo.




Så passa på nu! På måndag kväll går auktionen ut..

Här finns auktionen på Ebay och här är en artikel om det på N24...

Svårt att sova..

Under två nätter (och dagar för den delen) har jag nu lanat. Nu inatt hade jag inget att göra och för att hålla mig vaken (gå och lägga sig, vad är det?) så gjorde jag en liten enkel hemsida.

Det är en sajt med massor roliga istheshit-länkar som jag tidigare hittat och jag tyckt varit roliga. Som att det inte skulle vara nog gjorde jag den i en engelsk version också ;)..

Som en sista påminnelse så här in på morgonkanten kan jag också tipsa om min artikel om att skriva för webb.

God natt!

2/21/2006

Osannolika händelser utanför OS

Det händer faktiskt saker i sportvärlden utanför OS. Även om man ibland inte tror det.. Som att John McEnroe faktiskt vann en ATP-titel igen, efter 14 års uppehåll. Det var med Jonas Björkman som McEnroe vann dubbelturneringen i San José. Att vara 47 år och vinna sin 78:e ATP-seger, det måste kännas härligt. Då vet man att man trots allt är rätt bra på Tennis..

Fotboll är väldigt aktuellt också faktiskt..
Rättigheterna till svensk fotboll har sålts till schweiziska Kentaro. De allsvenska klubbarna får uppemot 10 miljoner kronor per år, ca 3 gånger så mycket. Men de är inte nöjda..
- Problemet är att en del klubbar budgeterat för ännu mer, säger en allsvensk ledare.
Så ska också Henrik "Henke" Larsson bli skulptur i hemstaden Helsingborg. Henke-febern har redan börjat i Helsingborg sedan han bestämt sig för att flytta hem...


Och så ska Chelsea och Barcelona spela på en potatisåker.. Åttondelsfinalen i Champions League ska spelas på Stamford Bridge, som dock ser ut som en leråker och är långt ifrån bra skick.
-Den ser ut som en potatisåker, säger Chelseas tränare José Mourinho.

Några andra sport-länkar:
Krönika av Linna Johansson
Carl Petterson sjua på pga-touren

Dagens låt: "Det är tanken som räknas" av Magnus Uggla..

2/20/2006

Vem är vinnaren?

Någon i USA, Nebraska, har vunnit 365 miljoner dollar motsvarande 2,9 miljarder sek. Men ingen har hämtat ut vinsten än...

Representanter från lotteriet Powerball i USA har bekräftat att den vinnande lotten såldes i söndagens lottdragning och att vinnaren inte har gett sig till känna och gjort anspråk på vinsten, skriver BBC News.
(Från N24..)

48 av 82 åkare tog sig ned












Ivan Borisov från Kirgizistan startade sist i storslalom och var 43 sekunder efter ledaren. 48 av 82 åkare kom i mål.

Är det inte något som är fel om endast 48 åkare tog sig ned av sammanlagt 82 åkare? Kanske lite för svår backe.. (Från svt.se/osjustnu).

Kul annars att damkronornas semifinal sågs av hela 2 miljoner svenska tv-tittare! Frågan är om ens herrkronornas matcher ses av lika många. Ikväll klockan 20.30 har damkronorna final. 3 miljoner tv-tittare?

Dagens låt: "Titta det snöar" av Povel Ramel...

2/18/2006

Fiaskofestivalen

Hårda ord om årets melodifestival. Men hittils har det inte börjat bra.

För det första..
Lena Philipsson är inte en sådan hit som svt hoppats på. Att ha två programledare per deltävling som förra året tyckte jag var super. Även när Jonas Gardell och Mark Levengood hade tävlingen tillsammans var det riktigt roligt och bra. Men när en sådan person som Lena Philipsson intar som programledare är det ingen hit. Många fel och få roliga kommentarer..

För det andra..
Linda Bengtzing gick vidare, trots dålig låt och dålig röst. För när hon inte ens ha röstkapacitet att sjunga en dålig svensktopps-låt så är det ingen bra sångare av det.

För det tredje..
Electric Banana Bands bidra, Kameleont, var inte alls vad jag hoppats på. Men till andra chansen åtminstone...

För det fjärde..
Magnus Bäcklund gick inte vidare mer än till andra chansen, skandal! Hans låt har absolut chans att vinna i Aten. Andreas Johnsons bidrag och Magnus bidrag var utan tvekan de bästa bidragen.

Trots allt detta är tillställningen hittils trevlig även om åtta tävlande per vecka känns tamt. Sköna killarna i Pandang var riktigt sköna med låten "Kuddkrig". Killar som kommer få jobb i framtiden... Värdiga arvtagare efter Electric Banana Band?

Läs också vad Kulturbloggen har skrivit om det..

Dagens låt: "The Name Of Love" av Magnus Bäcklund..

Bajs

Det svenska stafettlaget i längdskidor på 4*5 km klassisk/fri stil kom på fjärde plats idag. En stor skräll, men när det var så nära. Så nära som det bara kunde bli från guld först, sen från silver. Då blir det en besvikelse.

Nu är det dags för herrarna att visa att de kan slå damerna i NÅNTING. I ishockey är damerna redan i final, herrarna knappt vidare från gruppen. Alpina herråkarna har inte en chans att ta lika många medaljer som Anja och i längdskidor har det inte heller gått så bra.

Upp till bevis killar!













Dagens låt: "Whe´re from Barcelona" av I´m from Barcelona, en riktigt skön låt!

2/17/2006

JAAA!

OS har hittils varit ganska lyckat ur svensk synvinkel. Idag blev jag dock gladast hittils.

DAMKRONORNA TILL FINAL!

Det betyder att Tre Kronors damversion sämst får Silver, det är grymt!

Hoppas bara det går bra för Anja nu ikväll också. Det dåliga vädret är ju inte direkt kul...

2/16/2006

Bytt template

Idag har jag bytt template på bloggen. Den nya designen är lättare att redigera och är lite enklare.

Säg gärna vad ni tycker.

2/13/2006

Turin-OS

Svt.se har fått lite nya och bra funktioner nu i dagarna. Under OS kan man via en liten popupruta få de senaste nyheterna uppdaterade. Inte några långa artiklar utan bara korta kommentarer om vad som händer, perfekt för oss som följer det här ifrån Sverige. I övrigt är annars svt:s Turin-sajt det självklara valet för den senaste OS-bevakningen.

Missa inte "Bilden" på svt:s Turin-sajt, alltid de grymmaste och skönaste bilderna från OS...

2/07/2006

Magnus Uggla tolkar Karl Gerhard

Nytt album med Magnus Uggla: ”Ett bedårande barn av sin tid”

Kändisfixering i tidningar? Suget kring Stureplan? Glamourfester vid Rivieran? Ursäkta, men det är inget nytt. Allt detta sjöng Karl Gerhard om redan på 1920-talet. Magnus Uggla har slutligen genomfört det drömprojekt han planerat ända sedan sin skivdebut. Ett album med Karl Gerhard-tolkningar.

”Karl Gerhard sjöng om gossar med tusch på ögonlocken”, säger Magnus. ”Det hade vi också när jag var 19. Vi var helt inne på Bowie och glitterpop. Det var så jag upptäckte Karl Gerhard.”

Uppbackad av ett sparsamt kompband lett av pianisten Jesper Nordenström (Peter LeMarc, Tomas Andersson Wij) tolkar och hyllar Magnus Uggla ett tidlöst original.

En katt bland hermelinerna. Ett bedårande barn av sin tid.

Albumet finns i butik den 22 februari.


Härligt!

Jag har inte tänkt på hur mycket jag saknat Uggla på ett tag nu. Självklart har jag några av hans låtar på mp3:n och jag lyssnar på datorn, men lite ny Uggla musik skulle behövas. Passande var det också att vi skulle visa ett bra exempel på en text med slangord i skolan. Självklart tar man en Uggla-låt då. Texten finns här under som jag valde.

Ja det är ju allmänt känt att Kaj är helt impotent, fast med den enklaste
teknik kan han få fjäder på sin skinnspik, spela tennis, golf och squash
segla, bräda, paddla fors då kan han njuta livets fröjder trots prostatit och hemorröjder
ut och ragga tonårs tjack tills han får en hjärt-attack...

Gissa vilken låt det kommer ifrån..



2/05/2006

Islamiska idioter!

Min första syn på expressen.se idag:


Jag förstår inte hur människor kan vara så elaka på grund av deras tro. Islam är en farlig religion helt enkelt. Det är knappt man vågar säga vad man tycker om islam och muslimer längre, men vet ju inte om man överlever dagen då. Jag undrar hur många satiriska teckningar som finns på gud och Jesus egentligen. Och hur många gånger muslimer pratat illa om den kristna tron. När en dansk tidning gör ett par satiriska teckningar EN gång, dessutom med stöd av yttrandefrihetslagen så blir alla nordbor dragna för en kant och hotade till döds av i princip alla muslimer i hela världen. Och hotar med krig!

Skulle några kristna, buddhister, hinduister eller personer från någon annan kultur och religion att ens tänka på att hota hela länder för en sådan sak?

Jag har inget emot muslimer som personer eller individer och jag respekterar deras tro. Men de måste förstå att mänskliga rättigheter ska gälla i hela världen och att våld inte löser några problem. Respekt ger respekt.

Och yttrandefriheten kan inte ens muslimer bestämma över.