2/05/2006

Islamiska idioter!

Min första syn på expressen.se idag:


Jag förstår inte hur människor kan vara så elaka på grund av deras tro. Islam är en farlig religion helt enkelt. Det är knappt man vågar säga vad man tycker om islam och muslimer längre, men vet ju inte om man överlever dagen då. Jag undrar hur många satiriska teckningar som finns på gud och Jesus egentligen. Och hur många gånger muslimer pratat illa om den kristna tron. När en dansk tidning gör ett par satiriska teckningar EN gång, dessutom med stöd av yttrandefrihetslagen så blir alla nordbor dragna för en kant och hotade till döds av i princip alla muslimer i hela världen. Och hotar med krig!

Skulle några kristna, buddhister, hinduister eller personer från någon annan kultur och religion att ens tänka på att hota hela länder för en sådan sak?

Jag har inget emot muslimer som personer eller individer och jag respekterar deras tro. Men de måste förstå att mänskliga rättigheter ska gälla i hela världen och att våld inte löser några problem. Respekt ger respekt.

Och yttrandefriheten kan inte ens muslimer bestämma över.

6 Comments:

Anonymous Anonym said...

En sak vore intressant att testa:
Skaffa ett stort akvarium, placera en bibel, en koran, toranen, vad nu hinduerna har, nåt buddhistiskt, och några andra heliga böcker från andra religioner, och så nånting sekulärt(Newtons 'Principia'? Darwins 'The ascent of man'? Svenska lagboken?) på botten. Fyll den med piss (utspätt, så det går att se vad som finns i akvariet)
Placera den i ett museum/konstutställning.
Varje klagomål placeras framför det föremål som specifikt utpekats i klagomålet. Då får vi en statistisk jämförelse mellan hur toleranta de olika grupperna är...

2/05/2006  
Blogger agaton said...

Haha,,kanske kan vara en idé...

2/05/2006  
Anonymous Anonym said...

Jag tycker inte man ska glömma att när vi här i norden gick i björnskinn och slog varandra i huvet med påkar, så förvaltade den muslimska världen mycket av det som ligger till grund för dagens vetenskap. Dvs om några hundra år kan det vara vi som betraktas som barbariska nollor av större delen av omvärlden. Dessutom har kristendomen sina blodiga intoleranta inslag genom historiens gång, t ex korstågen och inkvisitionen. Det som gör mig mest orolig är känlsan av att muslimer (och nu generaliserar jag ordentligt!) verkar sakna humor, och förmåga att se saker objektivt! Det saknas säkerligen inte motexempel på nidbilder av t ex judar och kristna ("allvarliga" attacker mot andra religioner) inom den islamiska pressen genom tiderna.

2/05/2006  
Blogger agaton said...

Anonymous, de har verkligen ingen humor.. Och de verkar inte förstå att vi i norden faktiskt har en yttrandefrihetslag som är en av våra viktigaste lagar...

2/05/2006  
Blogger agaton said...

Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

2/07/2006  
Anonymous Bon Lloc said...

Så här ett år senare bör tilläggas att anonymous 2/05/2006 #3 pratar strunt. Han / hon har uppenbarligen inte hört talas om Grekland eller Rom, kelterna, bronsåldern, eller dem som för tusentals år sedan tämjde hästen, uppfann hjulet osv. Att Islam - som konstruerades av arabiska beduiner på 600-talet e.Kr. - på något vis skulle vara vetenskapens beskyddare är vår tids största bluff. Östrom existerade ju ända fram till 1453 och det var de kristna bysantinarna som i första hans stod för lärdomen. Inte araberna. Men om nu Islams intellektuella storhet kan bekräftas - varför är den så kallade muslimska världen (i synnerhet arabvärlden) den mest stagnerade på jorden? Sanningen är att Islam - som religion - motsätter sig fritt tänkande eftersom Islams heliga skrifter underkänner människans och individens fria viljas. Så är det INTE inom kristendomen och den västerländska civilisationen.

Läs på innan du uttalar dig om "björnskinn" och "påkar".

12/20/2006  

Skicka en kommentar

<< Home

Beastwear.se