2/15/2007

Om ett ord: Googla

Att googla är i dag detsamma som att söka på nätet. "Det som tidigare bestod i att synkronisera kalendrar och bestämma vem som skulle ringa resebyrån, har förvandlats till en övning i att googla", skrev GP 2004. Att vi säger googla beror förstås på att en av de största sökmotorerna på nätet heter Google. Men varifrån fick Google sitt namn?

Jo, namnet Google kommer av en tankelek med den matematiska termen googol. Denna term kom till genom att matematikern Edward Kasner frågade sin då nioårige son Milton vad man skulle kalla det smått otänkbart stora talet tio upphöjt till 100. Efter en kort betänketid sade han "googol".

En googol är ett väldigt stort tal. Även om du skulle räkna varje sandkorn på planeten skulle du inte komma upp till talet.

Om ett ord är en rolig tjänst där man får beskrivningen och historian av ett ord varje vardag. Förgyller vardagen, helt enkelt :). Prenumerera dirr!

Googla tyckte jag var extra intressant... Eftersom min svenskalärare inte anser att det är ett "riktigt" ord utan bara slang.

Etiketter: , , ,

Beastwear.se