2/04/2007

Summering Melodifestivalen Jönköping

Elin Lanto
Duktig tjej som dock inte hade hittat en bra schlager-låt. Låten var dock helt okej, även om den inte passade på just den scenen.

Anna Book

Vad ska man säga? Gammal är äldst - men hon kommer inte vinna i år. Hoppas jag i alla fall :S.

Addis Black Widow

Skojar ni? Falskt, och uselt. Däremot var låten helt okej egentligen. Om den hade framförts av någorlunda professionella artister.

Andreas Lundstedt

Häftig låt som troligtvis skulle gillas av många i medelhavsområdet. Visade klass, även om han inte har en chans när han tävlar mot Anna Book och Tommy Nilsson. De är honom övermäktig.

Tommy Nilsson

En riktigt härlig powerballad som kan gå hela vägen. Länge sedan jag hörde en powerballad som höll hela vägen utan att låta övermäktig, eller svag på ett enda ställe. Hela låten är helt enkelt grymt bra! Tommy Nilssons röst är dessutom underbar i den här låten och enda riktiga grejen man skulle vilja ändra på är hans frisyr. "Varför kan gubben inte klippa sig?" har jag nu hört tre gånger från tre olika mammor..

Sofia

Vad ska man säga? Kortast kjol i alla fall. Annars var varken låten eller sången särskilt bra.

Uno och Irma

Uno och Irma var inte bara kvällens joker, utan kvällens stora positiva överraskning. Det började med att Uno kom in på scenen stylad á la Bono i U2, helt olik de tidigare bilderna man sett på honom i inslagen tidigare. Det gjorde dock inget- för Uno och Irma hade den trallvänligaste, bästa, och roligaste låten av alla under kvällen. Tyvärr gick de bara till andra chansen - men låten har potential. Det hörs att det är en Uno Svenningson låt, men även att den är grymt bra. Texten har jag hört folk klaga på och visst är det många nödrim. Trallvänlig som få ändå och det är det som gör den så bra.


Kvällens omdöme:
Som jag trodde: det blev en bra kväll till sist. Christian Luuk tog, som vi på förhand blev varnade om, mycket plats. Lite rolig var han dock - även om man aldrig riktigt skrattade på samma sätt som när Mark Levengood är programledare. Väldigt mycket bättre än Lena Ph i alla fall.. De stora, välkända, och gamla rävarna var bäst. "Gammal är bäst" helt enkelt.

En annan bloggare som har gjort en trevlig sammanställning från kvällen är älskade dumburk.

Andra bloggar om:,,

Etiketter: , , , ,

3 Comments:

Blogger CV said...

Uno och Irmas låt är en riktigt skön låt. Hoppas den går vidare från andra chansen. Fast en Melodifestivalsvinnare är det inte.
Det är den nästan för bra för.
RS
kulturbloggen.com

2/04/2007  
Blogger anton said...

Jao jag vet faktiskt inte. Melodifestivallåtar ska ju sätta sig på huvudet, ha enkla texter och vara bra även den första gången man hör låten.

Så varför inte?

Jag tror mycket på Uno och Irma, men som alltid har väl svenska folket annat i tankarna..

2/04/2007  
Blogger Carmie said...

Men usch för Tommy. Han låter likadant hela tiden. Låten var så seg. Den lät som Öppna Din Dörr fast i slow motion.

2/10/2007  

Skicka en kommentar

<< Home

Beastwear.se