2/03/2007

Svagt startfält i årets Melodifestival? NEJ!

En del har hävdat att årets melodifestival har ett svagt startfält. Ett påstående jag inte förstår mig på över huvud taget. För det första ska Magnus Uggla vara med, bara det gör startfältet starkare än någonsin (något jag lär återkomma till i senare inlägg) men han är inte den enda välkvalificerade artisten. När jag läste om dagens startfält i Jönköping blev jag faktiskt paff över hur starkt startfältet är. Elin Lanto inleder (en riktigt duktig tjej som jag diggar hårt faktiskt, är en slags ny Robin) och så fortsätter det med ”Andersson och Gibson”. Kanske inga man direkt känner igen på namnet men stora förhoppningar har jag ändå eftersom deras låt enligt uppgift ska vara i Simon & Garfunkel-stil. Kan nog bli rätt häftigt tror jag.

När sedan Anna Book, Andreas Lundstedt, Tommy Nilsson samt Uno Svenningson tillsammans med Irma Schultz finns med i Jönköping, då tycker jag det känns fel att kalla startfältet svagt.

Nu har jag inte koll på resterande av festivalens deltävlingar och vilka som ska tävla i dem men jag är då i alla fall inte orolig för att det är svaga artister i år. Tvärtom dryllar det ju av dem – och vem som får ta finlandsfärjan till Helsingfors är helt öppet.

De som går vidare från Jönköping är dock Tommy Nilsson och Anna Book. Uno & Irma har helt klart chans till andra chansen, liksom Elin Lanto och Andreas Lundstedt.

Sånt som märks.

Andra bloggar om:,,

Etiketter: , , , ,

Beastwear.se