11/30/2005

Hellre konsum än Lidl

I Åre säljer kommunen hellre mark till Konsum för 2 miljoner, medan Lidl bjuder 6,6 miljoner och ändå inte får köpa det. Wierd.. Men jag tycker faktiskt att det är rätt. Inte för att jag vill att konkurrensen ska försvinna, verkligen inte. Men Lidl är bajs och åter bajs. Bajs helt enkelt. Bättre kvalitetsvaror med en mycket miljömedveten butik än en billighetsbutik som endast gynnar tyskar och som importerar mjölk därifrån och potatis från Asien. Bajs helt enkelt. Heja Konsum!

Läs artikeln på N24.

Dagens låt: "Little black cloud" av the Cardigans

11/29/2005

2006 års mest minnesvärda händelser.

  1. Lasse Åberg, Janne Schaffer och gänget i Electric Banana Band är med i Melodifestivalen. De har roligt. Vi har roligt. Och äntligen är det lite bra musik (och musiker) med i Melodifestivalen. Luktar succé.
  2. Likaså ska Carola och Roger Pontaré vara med igen. De kunde inte hålla sig ifrån, fast de egentligen nog borde ha gjort det.
  3. Linda Bengtzing gör bort sig ännu en gång i Melodifestivalen. Tillbaka till ordjakten med dig!
  4. Ett till stort terroristdåd skakar Europa. I Bryssel eller möjligtvis i Paris. Men jag tror mest på Köpenhamn faktiskt. Göran skakar.
  5. Regeringen förstår att det var ett misstag att lägga ned försvaret och alla försvarsanläggnigar så snabbt. Det kostar ju nästan lika mycket fortfarande, bara nån miljard mindre. Anläggningarna lades ju ned, men dit de skulle flytta istället (Stockholm för de flesta) fanns det inte plats för alla. Så de fick bygga nytt och hyra dyra lokaler. Smart. Som åtgärd börjar de anställa folk till försvaret igen, med mycket högre lön. Regeringens arbetslöshetssiffror betyder ju allt.
  6. Jag börjar plugga, även hemma. Fast den här punkten är mest osäker...
  7. Fredrik Reinfeldt blir Statsminister.
  8. Lasse Åberg får hedersguldbaggen för sina sällskapsresor.
  9. Sverige tar medalj i fotbolls-VM. Henke och Zlatan blir VMs skyttekungar.
  10. Håkan Alinder slutar som kantor och körledare i Vreta Kloster. Halva Linköping går runt med sorgeband (eller inte...).


Dagens låt: "Den bästa publik" av Magnus Uggla

11/23/2005

Liten recension- nya Potterfilmen.

Igår var jag och gänget på den nya Harry Potterfilmen - Harry Potter and the Goblet of Fire. Eller Harry Potter och den flammande bägare, som den heter på Svenska. Filmen var helt okej enligt mig faktiskt. Största skillnaden mot de andra filmerna är det att i den här filmen (fjärde i ordningen) är hela filmen som en resumé av hela boken. De andra filmerna har inriktat sig på vissa, mer viktiga händelser i filmen. Och hoppat över stora delar av boken. Men i den här filmen är det mesta med, även om det ibland är sekundsekvenser. Lite saker känns det dock som om de missat. Man fick knappt se nånting från "skolgången" under filmen, vilket i boken är en av de saker som är viktigast.

Det som jag tyckte var bäst med filmen är det att den var riktigt kul. Det såg ut som de hade haft kul när de spelade in filmen och hela biosalongen skrattade på ganska många ställen faktiskt. En mycket sevärd film som är ett måste om man läst böckerna eller sett de andra filmerna. (Vilket de flesta gjort...).


Dagens låt: "Chorus and the Ring" av REM.

11/18/2005

Jens kan sjunga

Ikväll åkte Jens ur Idol, inte helt oväntat. Och som svar på mitt tidigare inlägg - han kan faktiskt sjunga. Ikväll gjorde han två riktigt bra framträdanden och enligt mig var han bäst tillsammans med Agnes. Jens har fått utstå oerhört mycket kritik (och Rädda Jens-kampanjen) var väl inte direkt lyftande heller, det är tusan synd om pojken.

Men inte så farligt synd om honom.. Kommit fyra i Idol 2005, det är inte illa. Att sen vissa pirater och lite annat folk försökt utnyttja honom för att Sony/BMG skulle få lite motstånd är nästan en helt annan sak. Keep up man, even you are a Idol.. Som Kishti hade sagt.

Men än är inte kampanjen slut än. Nu sägs det i vissa kretsar att tv4 och Sony/BMG hade bestämt slutresultatet i förväg! Röstresultatet kom bland annat upp på hemsidan före röstningen var klar.. Därför ber vi nu alla, skriv på denna lista för att de ska visa röstresultatet.
Här är dessutom ett bra blogginlägg om detta..

Sen har vi i min klass tänkt att starta en ny kampanj. "Bort med kebabhoran", våran Engelskalärare. Henne gillar vi inte, som jag tror de flesta förstår...

Dagens låt: "Säg det med ett leende" av Lithe Blås..

11/15/2005

Operation rädda Idol-Jens..


Detta är riktigt bra faktiskt.. En operation för att rädda Jens kvar i Idol, kan det blir roligare? Jens har utan tvekan varit den sämsta sångaren och artisten i finalen. Därför tycker nu många att vi borde ge Daniel Breitholtz en snyting och göra så att han blir tvungen att ge Jens ett skivkontrakt. Det luktar gott här tycker jag... Från klasskompisen Jonheds blogg:

Har ni sett på Idol 2005? Har ni lagt märke till at Jens varken har utstrålning eller bra sångröst? Hatar du Idol 2005 och vill att hela idén ska läggas ner?
Gör då som resten i Operation: Rädda Jens

Operationen går ut på att rösta fram Jens till vinnare i Idol 2005.

Citat från FlashBack:
"I den återstående kvartetten finns en mespropp från Piteå som heter Jens. Juryn hatar honom. Efter varje program ordnar Aftonbladet omröstning där 2-3 procent av AB:s läsare brukar ha honom som favorit. Ändå krånglar han sig på något obegripligt sätt kvar - vecka efter vecka.

I expertjuryn sitter Daniel Breitholtz, skivbolagsnisse på Sony BMG som ska producera en skiva med vinnaren av Idol 2005. Vecka efter vecka tycker Breitholtz att Jens ska väck. Vecka efter vecka har han fel. Breitholtz har börjat svettas: "Det kan väl inte... Nej... Eller...?"

TÄNK om det gick att arrangera Sveriges största tv-kupp där ALLA röstade på Jens så att Piteås i särklass mesigaste kareokekung (snäll verkar han vara, men så släpigt trist att man baxnar) gick och vann hela skräpet. Vilken härlig tragedi för Sony BMG och flintskallen Breitholtz!

Min uppmaning till alla skadeglada Flashback-marodörer: Sprid budskapet. Rösta på Jens! Fyra veckor kvar. Det kostar fem kronor per vecka att rösta. En tjuga totalt. Det kan ni väl avvara när syftet är så ädelt som att skapa tv-historia.

Fredagar klockan 20.00. TV 4. Mot-------------->telefonen!"

Missa inte heller Rädda Jens hemsida som ni kan hitta här...
Som dock har blivit nedlagt pga upphovsrättsskyddat material! Nu finns den dock uppe igen på adressen raddajens.info!

11/14/2005

Smarta spelare lurade Svenska Spel

Svenska Spel och SVT borde nog börja samarbeta lite bättre...
Klippt från SVT.se:


"SVT:s sändning från Finland-Tre Kronor i Karjala Cup var fördröjd med några minuter under första perioden. Det utnyttjade ett tiotal smarta oddsetspelare hos Svenska Spel.

-Vi levde i tron att det gick direkt. Det gav våra kunder möjlighet att spela på rätt målskytt under två, kanske tre minuter, berättar oddssättaren Johan Elevant för SVT Sport.

De som utnyttjade sin vetskap och satsade pengar online på att Finland skulle göra första målet får 1,65 gånger pengarna tillbaka. -Vi kommer att betala ut pengarna.

Ny spelform
Kommer ni att betala tillbaka pengarna till de som spelat fel?
-Nej, vi behåller pengarna, eftersom de har spelat utifrån samma förutsättningar som vi själva haft.

Hur stor var omsättningen?
-Den var liten, men vi lämnar av princip inte ut några omsättningssiffror.

-Den här spelformen är ny för oss. Vi håller på och lär oss. Det var tur i oturen att det här hände nu, och inte under exempelvis fotbolls-VM då omsättningen väntas bli högre.

Svenska Spel stängde sitt onlinespel efter Finlands första mål, men öppnade det igen inför andra perioden då SVT började sända direkt.

"Kunde inte börja direkt"
Anledningen till att första perioden sändes med fördröjning var att matchen började exakt 17.30, samtidigt som tv-sändningen inleddes.
-Vi fick inte sändningstid tidigare och det innebar att vi inte kunde börja direkt, eftersom vi var tvungna att visa sponsorerna. Vi hade också en kort inledning. Därför startade vi matchen med mellan två och två och en halv minuts fördröjning, säger redaktören Anders Blomberg."Dagens låt: "Selections from the Phantom of the Opera" som ni kan lyssna på här..

11/06/2005

Golfens hetaste veckor...

Idag skrev Annika Sörenstam återigen in sig i historieböckerna. Nionde vinsten för i år, tävlingen hon vann har hon vunnit fem år i följd nu. Dessutom leder Carl Petterson veckans PGA-tourtävling som man kan följa här. Hoppas han vinner, förra veckans vinst kom i rättan tid. Om han vinner den här veckan är han största nordiska herrgolfaren just nu, enligt mig. Det är nu som golfen är som hetast!

Lite annat aktuellt i sportvärlden:

Chelsea förlorade mot Manchester United!

Zlatan bjöd på show


Edit: Carl Petterson gjorde en bogey på det 16 hålet och blev totalt tvåa i tävlingen.. Läs mer på svt.se.

Dagens låt: "Kall stjärna" av Mauro Scocco

11/05/2005

John Lennon har återuppstått!

För två veckor sedan hade min orkester, Linköpings Ungdomssymfoniker (LUO) en Jubileumskonsert där alla gamla medlemmar fick deltaga. Ett jättetrevligt kalas faktiskt! En av de saker som var roliga var att en av de gamla medlemmarna exakt såg ut som John Lennon. Första tanken var liksom: "Men hallå! Är inte du död?". Han som var såpass lik heter egentligen Karl Kindberg och är yrkesmusiker. Han spelar kontrabas, men kan även spela cello bra också..Lite andra roliga länkar att kolla in:

Kalla de vad du vill!

MacGyverworld.com utlagd på Blocket

Aftonbladet visar anonym fågel

Camperstrike
(Länkarna hittade ursprungligen från buzz.bazooka.. och från lindqvist.com)

Dagens låt: "Wake me up when September ends" av Green Day

Övningskörning..

Så har man övningskört för första gången "på riktigt". Har kört förut med automatväxlad bil, men nu när jag var hos pappa testade jag att köra med manuell växellåda. Gick ganska bra! Även om det blev ett par motorstopp fungerade det förvånande bra. Riktigt kul faktiskt! Nu ska jag snart ut och köra igen. Hoppas det går lika bra igen... (Fast helst med lite färre motorstopp..)Dagens låt: "I Need Some Fine Wine and You need to be Nicer", återigen. Av The Cardigans

11/01/2005

Calle, du gjorde det i rättan tid..

När vi alla trodde att vi skulle få vänta ganska många år innan någon svensk skulle vinna på PGA-touren slår oväntat Carl Petterson till och vinner. Jättekul! Senast någon vann var 2001, och då var det Jesper Parnevik som var het. I helgen vann iallafall Carl Petterson, en spelare som inte riktigt jag trodde skulle stå som slutsegrare i en PGA-tourtävling. Henrik Stenson eller Fredrik Jacobson var de jag trodde mest på.. Henrik som jag förövrigt tycker lite synd om. Så bra som han spelat i år, då borde han få vinna lite fler tävlingar. Han slutade iallafall topp 10 på Europatourens penninglista, dessutom närmar han sig mer och mer toppskiktet på världsrankingen. Kul även att en gammal räv som Colin Montgomerie kan vinna penninglistan i Europa fortfarande..


Dagens låt: "Tripping" av Robby Williams