11/14/2005

Smarta spelare lurade Svenska Spel

Svenska Spel och SVT borde nog börja samarbeta lite bättre...
Klippt från SVT.se:


"SVT:s sändning från Finland-Tre Kronor i Karjala Cup var fördröjd med några minuter under första perioden. Det utnyttjade ett tiotal smarta oddsetspelare hos Svenska Spel.

-Vi levde i tron att det gick direkt. Det gav våra kunder möjlighet att spela på rätt målskytt under två, kanske tre minuter, berättar oddssättaren Johan Elevant för SVT Sport.

De som utnyttjade sin vetskap och satsade pengar online på att Finland skulle göra första målet får 1,65 gånger pengarna tillbaka. -Vi kommer att betala ut pengarna.

Ny spelform
Kommer ni att betala tillbaka pengarna till de som spelat fel?
-Nej, vi behåller pengarna, eftersom de har spelat utifrån samma förutsättningar som vi själva haft.

Hur stor var omsättningen?
-Den var liten, men vi lämnar av princip inte ut några omsättningssiffror.

-Den här spelformen är ny för oss. Vi håller på och lär oss. Det var tur i oturen att det här hände nu, och inte under exempelvis fotbolls-VM då omsättningen väntas bli högre.

Svenska Spel stängde sitt onlinespel efter Finlands första mål, men öppnade det igen inför andra perioden då SVT började sända direkt.

"Kunde inte börja direkt"
Anledningen till att första perioden sändes med fördröjning var att matchen började exakt 17.30, samtidigt som tv-sändningen inleddes.
-Vi fick inte sändningstid tidigare och det innebar att vi inte kunde börja direkt, eftersom vi var tvungna att visa sponsorerna. Vi hade också en kort inledning. Därför startade vi matchen med mellan två och två och en halv minuts fördröjning, säger redaktören Anders Blomberg."Dagens låt: "Selections from the Phantom of the Opera" som ni kan lyssna på här..
Beastwear.se