10/06/2006

Regering á la Reinfeldt

Idag blev den nya regeringen presenterad av Statsminister Fredrik Reinfeldt. En blandning av nytt och gammalt men mest av allt ungt. Några namn var väldigt väntade, andra var väldigt oväntade. Den allmänna uppfattningen är också att varje parti i alliansen nu fått de positioner i riksdagen som rör deras hjärtefrågor.

Hela listan, med lite information om varje minister, finns både på DN.se och på Svt.se.

Mest omtalad och det mest oväntade var Carl Bildt som utrikesminister. Dock ej ovälkommen, med Bildt i regeringen har vi nu en riktigt stark regering som antagligen kommer få mycket gjort. Carl Bildt är som de flesta vet även respekterad utomlands som ingen annan svensk politiker och därför kan det här även ge oss ett större inflytande i EU m.m.

Och som vi alla trodde fick Sven Otto Littorin en plats i regeringen efter sitt avhopp som Moderaternas partisekreterare, som arbetsmarknadsminister.

Tyvärr fick vi inte någon medieminister heller denna gång. Martin Jönsson benar ut det där lite närmare och nämner att vi istället för en medieminister får en riktig medieguru i kulturminister Cecilia Stegö-Chilò som tidigare jobbat på bla Timbro och Svd.


Andra bloggar om: , , , , , ,

Intressant.

1 Comments:

Anonymous Nikke said...

Cecilia Stegö som kulturminister känns så läskigt så att det överskuggar alla andra känslor inför den här regeringen.

Hoppas att hon inte hinner lägga ner all public service (eller göra om det till en ren nyhetskanal) innan dessa fyra år har gått.

10/07/2006  

Skicka en kommentar

<< Home

Beastwear.se