6/24/2006

Nu är det slut. Tyskland-Sverige 2-0.

Nu är det slut för Sverige i fotbolls - VM slutspelet. Att förlora med 2-0 mot Tyskland i en åttondelsfinal 2006, i Tyskland kan se okej ut. Inte om man såg matchen dock.

Tycker inte jag. Usel brasiliansk domare, uselt spel av Sverige de första 20 minutrarna och en utvisning. Det var mycket som inte gick Sveriges väg idag.

Men inget att deppa över. Tyskland var grymt bra och de hade sjukt många bra chanser att göra mål på. De är riktigt bra på att skjuta, det tyska landslaget. Hemmanation, hemmapublik och spelare i bra form gjorde Tyskland till självklara vinnare ikväll.

Det är skönt att Tyskland är vidare, det blir roligare så, men självklart hade man velat se Sverige gå längre.Några snabba reflektioner om matchen:

Andreas Isaksson var riktigt bra och utan honom hade Tysklands segersiffror kunnat vara mycket högre. Tvekade vi i Englandsmatchen så gav han svar på tal mot Tyskland. Isaksson är på väg att bli en stormålvakt. Lång är han ju redan...

Michael Ballack var väldigt angelägen om att få göra mål. Kanske lite för angelägen?

Utvisningen av Teddy Lucic var väldigt onödig. Hade domaren inte varit så lättpåverkad av Tysklands protester hade det aldrig hänt. Beklakligt.Sjukt onödigt av Henke Larsson att missa straffen. Dåligt.Nu återstår att se hur långt Tyskland går. De är grymt starka och kan "överraska" mot eventuella motståndaren Argentina. Om det blir den matchen, tror och hoppas jag på Tyskland.

Tyskland-Sverige 2-0. Det kommer vi inte glömma. Även om vi kanske skulle vilja?

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

6 Comments:

Blogger Virginia said...

Hej Agaton! Med risk för att felaktigt framstå som besserwisser och kunnig i fotboll ... Som en av alla - säkert riktiga - anledningar till att det gick som det gick lyftar du fram utvisningen. Om jag inte minns fel spelade Sverige mot TT med en man mer hela (halva? delar av?) matchen och det gjorde ju inte saken bättre. Ber om ursäkt, men jag var bara tvungen att skriva det. Må så gott! /Virginia

6/24/2006  
Blogger agaton said...

Hehe, du har en poäng.

Men skillnaden är stor: det var första matchen, sverige var dåliga då och framförallt betydde det inte lika mycket i sammanhanget. Hela första perioden gjorde den brasilianska domaren väldigt mycket felaktiga beslut - och alltid till Tysklands fördel.

Jaja, det är historia. Snart är det EM ;)...

6/24/2006  
Anonymous henry said...

Var fans Sveriges "vilja" att vinna. Förundrades över att det inte "brann"

"Don't go gently in to that good night"!!! (Dylan Thomas).

6/26/2006  
Blogger agaton said...

Mycket bra fråga.. Jag blev väldigt förundrad när i princip ingen i landslaget ens försökte hitta formen till VM. Dåligt.

6/26/2006  
Anonymous Lars Anders Johansson said...

Jag grämer mig egentligen mer över det svenska landslagets usla prestationer i de första matcherna ä'n över att vi blev tokutspelade mot Tyskland. Det var Tyskland som var bra inte vi som var dåliga. Utvisningen tror jag egentligen spelade mindre roll för slutresultatet.

7/04/2006  
Blogger agaton said...

Väldigt sant. Tyskland spelade sjukt bra.

Men det gjorde i och försig även Frankrike. Nu är de vidare ;)...

7/04/2006  

Skicka en kommentar

<< Home

Beastwear.se