12/28/2005

Travlegenden Stig H lägger av..

Idag gick han ut med att han lägger av. Oerhört tråkigt beslut, även för mig som inte är sådär jättetrav intresserad. Men som 60 åring kan man väl förstå honom, tillräckligt med pengar lär han väl ha.. Fortsättningsvis ska han även träna hästar, men som kusk ska han nu sluta. Läs mer på svt.se...

Dagens låt: "Samuel Fröhler" av Dan Bäckman..

12/27/2005

Henke flyttar hem..

Nu är det klart. Henke Larsson i Barcelona flyttar hem till Sverige i sommar. Efter VM har han själv sagt. Därmed har han tackat nej till Barcelonas erbjudande på ca 18 miljoner kr som han skulle få om han förlängde till 2007. Men han ska inte sluta spela fotboll.. Och det är långt ifrån säkert att han ska spela för Helsingborgs tröja, även om jag personligen tror det är störst chans på att han gör det. Annars lär det väl bli nån storklubb likt IFK Göteborg, spekuleras det i.
- De klubbar som är intresserade får kontakta min agent (Rob Jansen i Holland). Sedan får jag värdera anbuden och ta ett beslut. Jag vill inte spekulera i några klubbar för tillfället.
Fast det bästa är ändå. Han fortsätter i landslaget.
- Landslaget är inte åldersbegränsat. Jag kör på, det ger mig mycket, jag har suget kvar och så länge jag spelar elitfotboll bör jag vara aktuell för landslaget.
- Hemflytten till Helsingborg i sommar förändrar inget för min inställning till landslaget. Jag kör på.
Men än är inte spanska ligan slut och snart är det VM.
Jag kommer att få mina chanser.


Dagens låt: "Rudolf med röda mulen" av Ankie Bagger och Jean Paul Wall.. Från CD:n "Kopparbärs, tomterock".




12/23/2005

God Jul!

Nu har jag bloggat sen i mars ungefär.. Och nu är det jul igen. Så god jul på er allesammans och hoppas att julefriden även infinner sig hos er. Nu blir det å lyssna på rimstugan i P4 snart och så imorgon blir det både å sjunga och äta god mat.. Vi får väl se om tomten också tittar in.

Som sagt: GOD JUL!

Julens låt: "Jag såg mamma kyssa tomten, jag.." av ?

12/19/2005

Fel av journalist..

Titta på denna artikel på expressen.se så förstår ni att även journalister gör fel när det skriver.
Jens Lehmann och Sol Campbell ser på när Chekseas Arjen Robben rullar in bollen i mål. Nu har det gått tre matscher utan att Arsenal gjort ett enda mål - eller tagit poäng.


Helt otroligt att man kan få med två så stora fel, som dessutom publicerats.. Men tiderna är inte vad de varit... Undra om det var en prao-elev som skrev texten?

Nu ska jag iväg och spela med Bonnkapälle i två dagar.. Eller vad det är vi gör. Hej hopp gummisnopp!

Dagens låt: "Visa fingret" av Dan Bäckman..

12/17/2005

Helgens två bästa skämt..

De här två länkarna är helgens två roligaste skämt. Och de är verkligen roliga!

Länk 1

Länk 2



Från Norberg...






12/16/2005

Analys av bloggutvecklingen 2005

Sigge har sammanställt en otroligt skön lista över "Årets sju mest genomtänkta analyser av bloggutvecklingen 2005". Missa inte!
Ett citat därifrån:


4. KJELL HÄGLUND LYCKAS SOM ENDA PERSON I VÄRLDEN DRA PARALLELLER MELLAN BOKMÄSSAN OCH ROLLING STONES ALTAMONT-KONSERT

hagl_stor.jpg[DAGENS MEDIA, 29 okt 2005]

”Precis som dokumentärfilmen Gimme Shelter mytologiserar tragiken kring Stones-mordet skulle en bok med bokmässans samlade ungbloggar kunna bli en framtida, gripande dokumentärklassiker om vad som gick snett.

Kanske var det en svettig insikt som drabbade de ledande bloggarna först efter mässan, när de nedkomna från bloggtrippen insåg att det som var så psykedeliskt freestylevackert i deras höga ögon inte hade förändrat världen, inte hade hyllats som en revolution, utan tvärtom bara beklagats och hånats.

För vad de unga elitbloggarna hade gjort var att självmant duka, och snällt sätta sig vid, bokmässans barnbord. I stället för att storma in som en ny författargeneration med ett eget digitalt medium hade de tagit sina plastbestick och sitt bloggöl och satt sig på små, små stolar i matsalen på förskolan Bloggportalen, långt från den vuxna bokmässan.”

Dagens låt: "Bala da li di la" av.. ja nån sköning i idol..

12/15/2005

U2 rockar in 2 miljarder

Irländska bandet U2 (som jag faktiskt lyssnar på nu..) rockade in över 2 miljarder kronor på senaste turnén.
Irländska U2 är världens största rockband, i alla fall sett till biljettintäkter. Det framgår av musiktidskriften Billboards årliga ranking.

U2 toppar Billboards lista över årets största turnéer i pop- och rockbranschen som redovisas i tidskriftens kommande nummer. Den utsålda Vertigoturnén sågs av mer än 3 miljoner människor och lyckades dra in biljettintäkter på sammanlagt 260 miljoner dollar, motsvarande 2.050 Mkr. Enbart konserterna på hemmaplan i Dublin lockade 247.000 åskådare och omsatte 167 Mkr.

Årets tio största turnéer 2005 (omsättning):
1. U2, 2050 Mkr
2. The Eagles, 920 Mkr
3. Neil Diamond, 560 Mkr
4. Kenny Chesney, 500 Mkr
5. Paul McCartney, 470 Mkr
6. Rod Stewart, 390 Mkr
7. Elton John, 360 Mkr
8. Dave Matthews Band, 360 Mkr
9. Jimmy Buffett, 320 Mkr
10 Green Day, 290 Mkr
Källa: Billboard

Vad man också ska tänka på är det att rockrävarna i Rolling Stones inte har redovisat vinsten för den ännu inte avslutade turnén "A bigger bang"...




Kulturen blir kanske bara större och större?

Läs mer på di.se..


Dagens låt: "Miracle Drug" av U2..

Carin ersätter Kattis i Tv-huset

Nu är det klart. Carin i "Carin 21:30" tar över efter Kattis i TV-huset. Inte för att jag visste att Kattis ens skulle sluta, men så är det tydligen. Kattis ska tydligen sluta helt och hållet på SVT och istället bli chefredaktör på ICA Kuriren efter Cissi Elwin. Synd att SVT förlorar en sådan bra och folkkär programledare och kul för ICA Kuriren att de får en lite roligare chefredaktör. Kattis Ahlström hade faktiskt blivit så folkkär i SVT att det nog blivit nästa års Julvärd. Det är jag nästan säker på... Men men..


Läs mer på Expressen..

Dagens låt: "Fun Fun Fun" av The Beach Boys...

12/11/2005

H&M - ett skämt!.. Anja vann..

Nej, riktigt så är det inte. Igår köpte jag ett par byxor där. De är jättesköna och bra, dessutom bra pris (295 kr). Så långt jättebra. Men det är helt otroligt att man inte kan betala med kort utan att använda legitimation. Min legitimation behöver jag verkligen inte använda ofta och ännu mer sällan har jag den med mig. I nästan varenda butik finns ju numer en sån där grej man får slå in sin kod på istället. 30 gånger mer effektivt och mycket billigare/enklare för alla parter. Men H&M:s butik på Ikano-huset i Linköping har inte det. Helt otroligt. Istället fick man ställa sig i kö (på ca 16 pers) för att ta ut pengar på automaten. H&M kan göra kläder. Men de vet inte hur man får köerna att bli kortare...

JA!
För att H&M:s nya satsning på Jeans verkar ha lyckats. Flera bra modeller och till bra priser. Bra!
NEJ!
Ja, ni vet ju vad..



Förresten. Anja vann just. Hon är bäst, ingen protest.

Dagens låt: "Surfin´ USA" av Beach Boys..

12/07/2005

Äntligen!

Äntligen är jag med i Bonnkapälle. Idag var det intagning för min del och det var riktigt nervöst. Fyra, fem personer skulle sitta framför en (precis som i Idol) och döma och kolla. Men det gick bra. Det var inte så farligt och jag kom med. YEAAA!
Nu blir det bara å fixa frack till den 19:onde då vi ska ha någon slags konsert eller nåt. Fest hela natten då vi ska sova nånstans också ;).. Det blir tre roliga dagar mellan 19-22 december. Då ska vi spela på massor avslutningar och grejer. Min egen missar jag dock..

Bonnkapälle kommer bli jätteroligt att spela på. I vår kommer vi att åka på Lundakarnevalen* och så är det ju som vanligt ´denten (studenten). Blir riktigt kul.

Har du en gammal och billig frack som ligger och skräpar? Hör av dig! (agatona@gmail.com)

*Lundakarnevalen är en rolig tillställning i Lund i vår. För kapälles del har jag från säkra källor hört att det kommer bli tre dagars festande...

Dagens låt: "Dingelballen" med Bonnkapälle. (Jingle Bells fast med annat namn,,)

12/05/2005

Salo- n0llan som aldrig håller nollan

O herregud tänker jag. Tidigare idag såg jag att Tommy Salo är uttagen till nästa turnering med Tre Kronor. Läs mer på svt. Bajs säger jag bara. En kille som har gjort en enda bra räddning i hela sin karriär. En n0lla som så sent som förra OS gjorde att Sverige förlorade mot Vitryssland och åkte ur.

En smarting
som sa att han skulle sluta med ishockeyn.
En idiot
som inte kunde motstå ett kontrakt från Frölunda och började spela två månader efter att han lagt av.
Idiot är namnet.


Nu lär Tre Kronor inte ens vinna mot Kamerun. Jävla idiot.


Dagens låt: "Det är tanken som räknas" av Magnus Uggla

Missa inte heller Suburbia|sv tankar om detta...

12/01/2005

Dagens låt: "I love Mac the song"

Missa inte den här dagens låt: "I Love Mac The Song"... En riktigt bra låt som dessutom är rolig. Är du macfreak eller har haft macintosh någon gång? Då är den här låten ett måste! Finns både med musikvideo och även i svensk version. Missa inte!

http://www.ilovemymacthesong.com/index.html