6/28/2007

PEACE AND LOVE, HERE WE COME!

JA! Äntligen dags för Peace and Love-festivalen i Borlänge.

:D

Etiketter: ,

6/24/2007

Fasth form viktigast i golf















I golf är formen otroligt avgörande. Har man dålig form, spelar man bara halvdant. Alltid. Niclas Fasth höll kvar sin form från förra helgen då han kom fyra i US Open och vann idag europatourtävlingen i München. 3,1 miljoner i prispengar och någon placering ner på världsrankingen. Inte så dumt direkt. Att ha Fasth form kan alltså löna sig ;)

DN.se, Svd.se och Golf.se.

Etiketter: , , ,

6/22/2007

Love today vs Ingen sommar utan reagge

Så var det sommar igen. Ingen sommar utan sommarplågor, skulle nog jag vilja säga. "Boten Anna" och "Glassigt" var förra årets två svenska riktigt irriterande sommarplågor. Det värsta är ändå att folk inspireras av dem och vill göra en ny sommarplåga. Dn har gjort en omröstning av de låtar de tror blir årets sommarplågor:

Enrique Iglesias, "Do you know (the ping pong song)"

Mika, "Love today"

Måns Zelmerlöv, "Work of art"

Markoolio, "Ingen sommar utan reggae"

Basshunter, "I can walk on water"

Mika med "Love Today" känns redan nu som en vårplåga, fast en bra sådan. En riktigt bra låt faktiskt. Basshunter har inte mycket att hämta i år, om du frågar mig, hans "Boten Anna" var en engångsföreteelse att han lyckades med den. Markoolio däremot... Där har vi nog en hit, speciellt i de yngre åldrarna. Han leder dessutom omröstningen.

Etiketter: , , ,

6/21/2007

Snabblån

Något som blivit populärt på senare år är så kallade snabblån. Genom att låna pengar snabbt och för inte så stora summor så får man å andra sidan något högre ränta - men snabbt går det. Det kan behövas för ett engångsprojekt eller något som man vill isjösätta och inte har möjlighet att fixa pengarna på något annat sätt än via just ett snabblån.

Så vad ska man tänka på vid snabblån?
Ej för hög ränta, tänk på förhållandet mellan räntan och hur lång tid du behöver innan hela lånet är färdigbetalat. För hög ränta - gå någonannanstans. Leta runt. Kolla runt, leta efter nya ställen att få snabblån på. Det finns många fler än vad många tror - leta och tillslut hittar ni någon med flera procent lägre ränta. Lagom mycket pengar i ett snabblån? En del skulle säga 3000 kr, andra skulle säga 2000 eller 1000 kr. När man tänker efter är det dock lika smart att låna 10000 kr kanske, det beror ju helt beroende på situationen.

Vill du veta mer om mobillån och smslån så finns det hos Folkia.se.

Snabblån

Etiketter: , , ,

6/20/2007

Extraordinaries! Nördfilmare släpper tv-serie på Youtube

Fick ett mejl för en stund sedan, Andre Hedetoft håller på och gör en tv-serie som släpps helt gratis via bland annat Youtube.

Skakad av en traumatisk händelse spelar huvudpersonen (Cecilia Wallin från guldbaggebelönade Tjenare Kungen) in ett meddelande och lägger ut det på YouTube. En uppmaning att inte passivt se på när orättvisor härjar utan att istället göra något extraordinärt. Hennes vädjan sprids som en löpeld över hela världen och får dramatiska konsekvenser. Detta är början på den unga nördfilmsregissören André Hedetofts debuterande internetserie "Extraordinaries!".
Lite kul idé, tror dock mer på humor istället för den här typen av film/tv på internet. Humor är det som idag funkar på Youtube - och kommer nog göra det i framtiden också.

Etiketter: , , , , , , , , ,

6/19/2007

Grattis Tiger, welcome out Sam Alexis

Tiger och Elin fick tillslut sitt älskade barn, Sam Alexis (en dotter). På ett sätt var det tur att hon ploppade ut precis nu - British Open är om inte allt för många veckor.

Golf.se kan man även läsa att Telenor blir ny stor sponsor till Svensk Golfförbundet och Scandinavian Masters. Telia drar sig helt enkelt ur golfen för den här gången då.


Etiketter: , , , ,

6/17/2007

Midsommarmat

Midsommarafton närmar sig med stormsteg, på fredag smäller det. Vad passar då inte bättre än med massor utav bra recept för midsommar? Min midsommarmat kommer nog mest bestå av grill 'n chill med kompisarna - men självklart kommer sill, färskpotatis och en och annan nubbe nog bli en del av kvällen...

Ninasmat har bästa tipsen för midsommarmat eller recept för midsommar.



Fotocred: Brief Therapy.

(Hjälp en vän...).

Etiketter: , , , ,

6/10/2007

Noterat

Ratsit tvingas sluta lämna ut uppgifter som årsinkomst m.m. i den form de har kunnat gjort det hittils. Nu måste de skicka en kopia till den som blivit kollad med information om vem som kollade och vad. Tråkigt, tycker jag, vi har haft väldigt skoj åt Ratsit i skolan genom att inse att ALLA våra uslaste lärarna är de som har högst lön. Överbetalda bastards. (Via Dn.se)

Precis som jag tipsade på min andra blogg, Fyra nyanser av brunt, har Lira Musikmagasin en riktigt bra festivalguide till i sommar. Själv lutar det åt Peace and Love-festivalen - men vi får se. Roskilde hade varit grymt men tyvärr är det slutsålt... (Via Svt.se)

Paris Hilton stannar i fängelset. "Ojdå". (Svd.se)

Ingen strut-bh till Sverige inte. Synd, Madonnas strut-bh hade jag velat se... (Svd.se)

Etiketter: , , , , , , , , , , ,