7/12/2006

Ljuva Gotland.

Nu drar jag och kompisgänget till Gotland i en vecka. Sedan bär det nog av till Finland med familjen.Glad Sommar!

7/10/2006

Arn blir film, den dyraste svenska sådana också

Jan Guillous böcker om tempelriddaren Arn har gjort succé. Nu blir de äntligen film.

ARN – filmerna om den svenske korsriddaren Arn Magnusson baserad på Jan Guillous framgångsrika böcker blir verklighet. Den första boken i trilogin om tempelriddaren Arn utkom 1998, en berättelse om framväxten av det som vi idag kallar Sverige. I berättelsen blandas fiktion med historiska fakta och refererar till både riktiga händelser och personer under denna tid.

Med en budget på 210 miljoner kronor blir det den mest påkostade produktionen i svensk filmhistoria. Romansviten kommer att delas upp i två långfilmer med inspelningsstart under december 2006.

År 1150 föds Arn Magnusson på Arnäs gård i Västra Götaland. Han uppfostras i kloster och blir en bildad ung man och en skicklig krigare. I Cecilia möter han den stora kärleken, en kärlek som gör dem till offer för striden mellan den andliga och världsliga makten. Cecilia spärras in i kloster och Arn skickas som tempelriddare till Det Heliga Landet där kriget rasar mellan kristna och muslimer. När Arn återvänder hem måste han kämpa för sin kärlek och det som har blivit hans livsmål: att ena Sverige till ett enda rike.
Biopremiär blir december 2007 för första filmen, medan andra filmen kommer ha premiär hösten 2008.

Andra bloggar om: , , , ,

Italien vann Fotbolls VM

Så vann Italien fotbolls VM då. Mot ett egentligen kanske starkare Frankrike. Men när en spelare som Zinedine Zidane skallar fule Materazzi- ja då var inte ens en förlängning i en VM final intressant längre.

Finalkänslan fanns i lördags, i bronsmatchen mellan Tyskland och Portugal. Tysklands VM kommer man ändå komma ihåg. Men inte för Italiens vinst.Andra bloggar om: , ,

7/09/2006

Brons till Tyskland

Tyskland tog idag välförtjänt bronsmedaljen i fotbolls VM. Matchen mot Portugal var en av VM:s bästa och den bjöd på chanser för båda lagen. Men Tyskland vann ganska klart tillslut med 3-1.

Förövrigt så har jag börjat spela Hattrick igen. Ett virtuellt fotbollspel som är helt textbaserat. Rekommenderas! Vill ni kolla in laget så är mitt användarnamn bajsbrun.

På torsdag drar jag förresten till Gotland och festar en vecka med kompisarna. Får se hur många inlägg det kommer under veckan, man blir ju lite slö när det är så här varmt ;)...
Andra bloggar om: , , , , , ,

7/04/2006

SSchpännande värre...

Italien vann.

Andra bloggar om: , , , ,

Rysaren

Ikväll är det högklassig fotboll på schemat. Tyskland - Italien. Vilken match!Återkommer efter matchen, det här kan faktiskt bli VM:s bästa match! Och självklart hoppas jag på tyskarna!

Länktips: Svt.

Andra bloggar om: , , , ,

7/02/2006

The Fast and the Furious 3: Tokyo Drift

Jag såg The Fast and the Furious 3: Tokyo Drift ikväll med mina kompisar. I mycket hår konkurrens med bland annat den nya Beck- filmen valde vi tillslut Fast and the Furious eftersom några av mina kompisar är riktiga bilfantaster.

Enligt min mening var filmen faktiskt riktigt bra. Förvånande bra. Visst har manuset lite skavanker och många av relationerna utvecklas knappt något i filmen, fast de borde göra det men ändå är det en väldigt sevärd film med många härliga inslag.

Skådespelarinsatserna är överlag bra. Nathalie Kelley som spelar den snygga Neela har aldrig skådespelat förut utan normalt är hon modell men hon är riktigt bra. En av de bästa skådespelarinsatserna..

Huvudrollen har Lucas Black (Sean Boswell i filmen) och visst gör han det bra! Bästa skådespelarinsatsen gör dock Sung Kang som spelar någon slags managertyp till Sean. Han är en skådespelare vi lär se mer av framöver.

Helt klart en sevärd film, som jag rekommenderar. Om ni inte gillar snabba bilscener kan ni förstås bli förlåtna om ni inte ser den men ni andra- se den gärna!

Läs mer:
Bloggywood: Recension: The Fast and The Furious 3: T.D.Andra bloggar om: , , , , , ,

7/01/2006

Grattis Babar, som fyller 75 år

Babar är en seriefigur både i serieform och i tv- form. En väldigt välkänd och kär sådan som åtminstone för mig alltid kommer förknippas med barndomen, ett av de tv- program som man gillade allra bäst.

Men visst är det fler än jag som håller den välkände elefanten med tredelad grön kostym och skor med damasker kär?

De senaste åren har jag tyvärr inte sett att Babar har gått så många gånger på tv, men ibland återkommer serien till svt och man får se alla gamla superbra program. Jag tror att Babar också går ibland på Barnkanalen... Babar är ett sådant program som jag själv vill visa för mina eventuella egna barn ;)...

Jag såg att Babar fyllde 75 via svt.se.Andra bloggar om: , , , ,