6/14/2006

Göta Kanal 2 - kanalkampen

Ni har vet väl att filmen Göta Kanal 2 - kanalkampen spelas in just nu? Faktum är att de precis åkte förbi precis utanför mitt hus (bor bara några meter från Göta Kanal en bit utanför Linköping) med en av tävlingsbåtarna- Fortuna som "Team Fortuna" kör.


Den båt som åkte förbi utanför mig mitt i natten...

Om filmen:
Bland rollerna märks Janne "Loffe" Carlsson, Eva Röse, Lena Endre och Magnus Härenstam. Viktigast är nog dock Svante Grundberg - kanotisten från första filmen ni vet. Så här står det på filmens hemsida om honom:

Svante – Svante Grundberg. Fanatisk naturmänniska och fortfarande inbiten kanotist som allt sedan förra tävlingen gör sin årliga Göta kanal tur.
Handlingen är även den aktuell i tiden men den luktar lite halvdålig:

Vonna Jigert (Lena Endre), den kallhamrade och hänsynslösa VD:n för det stora produktionsbolaget Tricks Television, är stekt om inte hennes senaste programidé blir den utlovade tittarsuccé hon pitchat för. Anderssons båtvarv för sin del står på ruinens brant och hotas av konkurs. Miljoner står på spel. Det är dags att starta motorerna och låta kanalkampen börja!

För 25 år sedan tävlade två båtar sig genom Göta Kanal och blev en omedelbar biosuccé. Nu är det dags för en ny tävling och den här gången följs båtarna av ett TV-produktionsbolag som gjort tävlingen till en direktsänd dokusåpa.
Inte direkt i klass med första Göta Kanal filmen men den kanske blir bra ändå... Det är i alla fall väldigt kul att de gör filmen- första filmen är ju något av ett svenskt kulturarv tillsammans med Sällskapsresanfilmerna.

Nu får ni inte missa filmens blogg som uppdateras kontinuerligt under inspelningen som faktiskt är riktigt kul att läsa, och så måste alla intresserade självklart besöka deras hemsida. Bloggen uppdateras av både skådespelarna och av de som är fika-ansvariga och det gör det till en riktigt kul blogg. Som dessutom är fylld av fina bilder från inspelningarna.


Eva Röse och Janne "Loffe" Carlsson blir intervjuade. I filmen.

Andra bloggar om: , , ,
, , , ,

2 Comments:

Anonymous Crater said...

Jag vill också bo så nära vattnet.

6/14/2006  
Blogger agaton said...

Hehe ;)...

6/14/2006  

Skicka en kommentar

<< Home

Beastwear.se