6/12/2006

Australien, vilken vändning!

Jag såg bara den sista delen av Australien - Japan men det var ju under den delan allting hände också. Den grymmaste vändningen hittils i VM skedde nämligen med mindre än 10 minuter kvar av matchen.

Det börjar med att Japan byter ut en av sina anfallare och börjar spela med enbart en anfallare. De försöker försvara sin 1-0 ledning. Tyvärr för dem så fungerade inte riktigt det. När Australien bytte in Tim Cahill och de började spela med fyra forwards blev matchbilden lite ändrad.

Cahill gjorde 1-1 målet med sex minuter kvar att spela. Fem minuter senare sköt han en riktig projektil som gick i stolpen och sedan in i mål. Helt plötsligt ledde Australien med 2-1. Japan ångrade sig nog att de bytte ut sin anfallare...

På övertid ordnade även inhopparen John Aloisis ett till mål till Australiens fördel. 3-1.

Australien har skapat en god chans till en riktig skräll i fotbolls VM. Deras coach Guus Hiddink skapade Sydkoreas skräll 2002. Blir det en lika stor skräll, fast med Australien den här gången?