5/21/2007

Guldsits

Norrlands Guld har en sådär lite halvslapp kampanjsajt där man får knapra ihop sin egen hejaramsa och skicka till kompisar eller tävla med. Priset är biljetter till olika allsvenska fotbollsmatcher.

Guldsits är lite småkul och rekommenderas om man inte har något att göra.. Framåt sommaren. Perfekt till Champions League-finalen på onsdag, om inte annat!

Etiketter: , , , , , , , ,

5/18/2007

SOFtich

Dags för SOF 2007! Vill ni vara med om årets roligaste studentfest, kom till Linköping under helgen. Kommer bli riktigt SOFtich!

:D

(SOF=StudentOrkesterFestivalen)

Etiketter: , , ,

5/13/2007

Skandal, O herre Gud och Lonely Brian

O herre Gud. Det håller inte att topp 10 i Eurovision Song Contest är östländer med riktigt usla låtar. ESC håller på att verkligen förlora sin charm. Jag som tyckte det var illa när Grekland vann för två år sedan med en låt jag aldrig hade röstat på. Nu vann Serbien med en för Öststaterna bra ballad, men som inte håller ESC klass om man jämför med västeuropas (med vissa undantag) bidrag.

Finland, Sverige, Irland, Tyskland, Ungern och framförallt Frankrike hade riktigt bra låtar i år. Som jag faktiskt tyckte var bra - och som utan tvekan är ett par snäpp bättre än det forna jugoslavien kunde uppbringa. Go Frankrike, eran låt blir i alla fall årets slagdänga!

Att öststaterna har röstat på varandra gör att vi även gör det (även om jag nog tror vi har lite annan musiksmak än vissa andra också.. fortfarande) vilket visar på den ostabilitet ESC har fått på senare år. Bert Karlsson har en väldigt bra syn på detta och jag håller med honom till fullo. Det här håller inte. Hela Sveriges final i Melodifestivalen (som höll otroligt hög klass, med enda undantaget Anna Book) skulle för tio år sedan kommit topp tre i ESC. Nu har de, som sagt, inte en chans trots bättre låtar. För vem kan nynna på segerlåten? Nehe- inte jag heller. Kan du nynna på Finlands låt då? Frankrikes? - Precis!

Nej nog för idag. Jag dissade ESC och chillgrillade och lyssnade senare på mina kompisars rockband istället. Lonely Brian, bland annat. Thank god for real music!

Nu blir det att lyssna på Frankrikes låt, min favorit.

P.S. Ni missade väl inte slutresultatet på Eurovision Torrents? Resultatet blev minst sagt betydligt bättre än det officiella - resultatet är precis det jag skulle tippat/velat se. D.S.Update: Henrik Schyffert har plockat fram ett grymt roligt och passande klipp efter förra årets ESC. "Sverige är Albanien"...

Etiketter: , , , , , ,

5/06/2007

Manchester United ligamästare!

Manchester England England... sjöngs i musikalen Hair. Nu är det Manchester med hela England - Manchester United är mästare av Premier League 2006-2007!

Väldigt kul för ett Manchester-fan som mig.. En fårtacke Arsenal också för att de spelade oavgjort mot Chelsea, självklart. Utan er hade det fått vänta en match.

Oj vad sugen jag blev på att åka till UK nu. In och kolla biljetter direkt!

DN.se, Svt.se

Etiketter: , , ,

5/05/2007

Digitalkamera test

Fotografering är väldigt skoj. Inte minst så här i digitalkamerorornas tid, då alla kan fota snyggt och mycket. DN har i dagarna gjort ett bra test i djungeln av digitalkameror. Läs om ni har funderingar på en ny digitalkamera snart!

Bild och Foto är en väldigt bra resurs om man är intresserad av foto, både för amatörer och proffs. Rekommenderas varmt.

Självklart har Bengt på Bild och Foto också skrivit en artikel om vad man bör tänka på innan man köper en kamera och vilken kamera som en nybörjare bör köpa. Mitt bästa tips i det fallet är: tro inte att du är en proffsfotograf bara för att du vill vara det. Satsa på en kamera du kan behärska.
Andra bloggar om:,,

Etiketter: ,