8/30/2006

Bob Dylan "Modern times"

Bob Dylan har gett ut ett nytt album vid namn "Modern times". Namnet har Dylan fått från Charlie Chaplins klassiska film med samma namn. När Dylan ger ut album är de alltid högkvalitativa och bra men nu var det faktiskt fem år sedan förra albumet.

Det hörs dock inte. Låtarna är så där alldeles lagom blandade av olika musikstilar och typer.

Musikaliskt känns ”Modern times” som en systerplatta till ”Love and theft”. Här finns samma mix av americana; blues, 50-talsrock, folkmusik, 40-talsschlagers a la Bing Crosby, gospelkänsla och förstås ett par patenterade Dylanballader. Dylan hyllar via musiken gamla hjältar som Chuck Berry och Hank Williams och har gjort en ny text till Muddy Waters riviga blues ”Rollin’ and tumblin’”. Det mesta är rätt oemotståndligt.
Som Lollo Asplund (han som sjunger "Om du har ett äpple vill du dela det med mig", vet ni..) skriver i den trevliga recensionen han skrev i Corren i dag.

Ett bra album helt enkelt. Han kan än, gubben...



Andra bloggar om: , , , ,

8/29/2006

Lilla överlevnadskitet

När man ska ut i vildmarken kan man alltid skada sig. Trots att man bara går en kort bit, där fortfarande mobiltäckningen finns, är det bra att ha med sig vissa saker. Man vet ju aldrig vad som kan hända! Det vet man i och för sig inte när man går en shoppingrunda innanför stadens portar heller. I skogen är man dock väldigt ensam och därför är det extra viktigt.

Nyfiken vital
är en webbtidning om hälsa och de har skrivit en mycket bra guide och lista på vad man kan behöva ha med sig - och varför. En slags nödask för vildmarken.

Läs den om du ska ut i vildmarken! Och för guds skull, glöm inte mobiltelefonen. Den kan vara användbar även ute i ingenstans!

Lilla överlevnadslådan för vildmarksutflykten.


En ny blogg har nu startats! Varför inte checka in hälso och sportbloggen!

Andra bloggar om:,,

8/13/2006

Rysare in i det sista

Det blev en riktig rysare som väntat. På sjuttonde hålet gjorde Lorena Ochoa en eagle för delad ledning och -20 efter ett nästan perfekt inspel. Artonde hålet tillhörde dock Annika Sörenstam som spelade hålet i det närmsta perfekt från tee till hål och gjorde en säker birdie. Lorena fixade bara par..

Läs Tobias Bergmans krönika, så förstår ni hur stort det egentligen var. Hur stor Annika egentligen är. Och hur viktig hennes tävling är både för svensk golf och henne själv.

Jag trodde den välskrivna sagoboken om Annika Sörenstam innehöll det mesta; att den var så nära fulländning det bara gick att komma.
Sen kom författaren hem - till Bro-Bålsta, platsen där allt en gång började.

Den inspirationen räckte till ett kapitel, som vi i framtiden kommer att minnas som ett av de allra vackraste.
Annika vann med -21 och badade som hon lovat i dammen vid artonde green.

Läs mer:
Golf.se
Slutställning



Andra bloggar om: , , , , , ,

Annika i delad ledning - rysare väntas

Rysare väntas på Bro Bålsta GK i Annika Sörenstams egna tävling Scandinavian TPC imorgon söndag. Både Annika och värsta konkurrenten tillika världstvåan Lorena Ochoa ligger -13 efter tre spelade dagar. Världsettan mot världstvåan, gammal mot ung, nutiden mot framtiden.

Det känns så i alla fall. Även om jag inte riktigt vill kalla Annika gammal...

Sedan får man inte glömma jagande norskan Suzann Pettersen (-11) och Gwladys Nocera (-10). De har också chansen, även om det ser lite tungt ut att jaga världsettan och världstvåan. Bästa svenska (or) efter Annika är Karin Sjödin (hennes blogg på golf.se hittar ni här) och Helen Alfredsson på -5.

Jag tror och hoppas på Annika imorgon. Men jag är rädd för Lorena. Hon kan mycket väl slå Annika, även om Annika helt klart har övertaget. För hemmabana är alltid hemmabana.

Så det så.

Läs mer:
Aktuell ställning
Golf.se
Svt.se



Andra bloggar om: , , , , , ,

8/11/2006

Back in business

Nu är jag tillbaka igen efter en vecka på Gotland och två veckor i Finland. Båda delarna var underbara men väldigt olika. Till Gotland åkte jag med ett kompisgäng på åtta personer, till Finland med familjen på fyra personer för att träffa släktingar.

Jag har planer på att skriva nån liten reseguide till båda resmålen. Tyvärr hinner jag dock inte skriva dessa nu på ett tag då jag har mycket att göra- tiden är väldigt dyrbar trots ledigheten.

Min internettid går just nu annars till att skriva ett par artiklar om Golfkusten, eller Costa del Golf som den heter på spanska. När vi bodde på Costa del Sol för ett par år sedan hann jag både spela och gå caddie på många av banorna där nere, vilket gör att jag har bra koll på hur Golfkusten ter sig. Dessutom hann jag se några proffstävlingar (bland annat Volvo Masters och Europatourkvalet) vilket var väldigt lärorikt och roligt!

Under helgen får ni självklart inte missa Scandinavian TPC hosted by Annika som i år spelas på Bro Bålsta GK, Annika Sörenstams hembana. Tyvärr kan jag inte se tävlingen live i år (gjorde det förra året fast då på Barsebäck) men självklart kommer jag sitta klistrad vid tv:n. TV-tiderna hittar ni här.

När jag varken skriver eller tittar på golf spelar jag själv förstås ;).

Resterande tiden, vilket inte är mycket, jobbar jag med tävlingen Astromusicologie 101. Det är en SEO- tävling enbart för studenter som jag alldeles nyligen ledde. Nu ligger jag bara på andra plats med mina sidor men det är jag också väldigt nöjd med. Den första september slutar tävlingen och då ska jag självklart vara åtminstone bland de tre bästa! Det ger nämligen en hel del sköna stålar....

Vill ni hjälpa mig med en länk vore jag överlycklig. Länka isåfall till adressen http://astromusicologie101.wordpress.com med länktexten Astromusicologie 101.

Gör ni det så lägger jag gärna till er i länklistan eller lägger till någon länk till er från någon annan sida. Eller gör något annat åt er. En puss i påsk till exempel.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,