1/19/2008

Var med i en stegtävling hos Promenix!Det närmar sig lansering med Promenix. Just nu håller jag på att sökmotoroptimera på ord som stegräknare och stegtävling vid sidan av massor designgöra. Utvecklarna sitter och kodar så att tangentbordet glöder och de andra skriver material och bestämmer möten. Fullt upp, helt enkelt.

Hur går det då? Jodå, vi får in en hel del intresserade i vårt mejlformulär. Det finns många intresserade av stegtävling och att starta en webbutik nischad mot stegräknare borde inte heller vara något problem, det finns många intresserade.

Förhoppningen är att vi kan lansera med pompa o ståt strax före eller på den 14:e februari, dvs Alla hjärtans dag. Så vi får se hur det går. Innan dess ska vi dock garanterat fått igång vår Promenix-blogg med tips om vardagsmotion och mycket mera. Så håll tillgodo så syns vi om mindre än en månad!

Etiketter: , , ,

1/17/2008

EU-lag försvårar smslån

Ny EU-lag idag kommer göra det svårare för kreditinstituten att låna ut pengar med snabblån. Idag har Sveriges lag gjort att lån via sms, smslån, inte behövt kreditpröva. Nu sätter dock EU stopp för det.

Det nya EU-direktivet innebär i flera fall skärpningar jämfört med dagens svenska regler. Det kommer bl.a. att krävas kreditprövning för alla lån som överstiger 200 euro, ca 1.900 kronor.

Nu är frågan vad som är nästa steg för de som lånar ut microlån. Kommer de hitta ett sätt att kringgå beslutet? Utan tvekan. Det är sjukligt bra pengar i lånebranschen, speciellt för små microlån via sms.

Etiketter: , , , , ,