4/11/2006

Lost ska bli gratis att se över nätet

Walt Disney planerar att lägga ut sina nyaste och bästa program på ABC:s tv-kanaler gratis över internet. Beslutet innebär att populära tv-program såsom Lost och Desperate Housewives blir offentliga på morgonen dagen efter att de visats i USA.
Redan den 30 april ska sajten lanseras, fast bara i USA. Programmen ska läggas ut morgonen efter att de visats på tv och ska sedan arkiveras så att man ska kunna se hela säsonger av serier i sträck. För att göra detta lönsamt ska reklam finnas integrerat i programmen som inte går att ta bort (eller spola förbi).

Disney skall redan ha kopplat upp tunga annonsörer såsom Ford, Procter & Gamble och Unilever till projektet, skriver Wall Street Journal. Reklamen skall även förändras. Det skall inte som tidigare innehålla fem reklamavbrott på en timmes avsnitt. Disney planerar istället att ha tre reklamavbrott där varje reklamsnutt visas under minst en minut.
Att ingen kommit på det här tidigare! Det här är nog det viktigaste steget som gjorts för tv-marknaden på flera år. Disney kan bli väldigt stora genom det här. Antagligen blir det här ett riktigt stort hot mot kabeloperatörernas video-on-demand och även försäljningen av dvd i detaljhandeln.


Från n24..

Andra bloggar om:
, ,

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

"ska reklam finnas integrerat i programmen som inte går att ta bort"

högoddsare?

4/11/2006  
Anonymous agaton said...

?

4/11/2006  
Anonymous Anonym said...

Ville bara tipsa om www.rentmydvr.com

10/09/2006  

Skicka en kommentar

<< Home

Beastwear.se